• DOLAR 32.581
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2467.527
  • ...
"Tıp Fakültemizin nereye kurulacağına ilişkin çalışmalarımız devam ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesinin nereye kurulacağına ilişkin çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Rektörlükten yapılan açıklamada, çeşitli yerel basın ve sosyal medya hesaplarında, Tıp Fakültesi’nin kurulacağı yer ile ilgili haberlere ilişkin çıkan tartışmalar üzerine bir açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Öncelikle Siirt Üniversitesi Rektörlüğü ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri veya milletvekillerimiz arasında herhangi bir koordinasyon eksikliği haberlerde geçtiği gibi bir anlaşmazlık söz konusu değildir. Aksine karar alma süreçlerinde kendileri ile koordinasyon içerisinde bulunmakta ve istişare etmekteyiz." denildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği Siirt Tıp Fakültesinin hem akademik camia hem de kent için önemli bir kazanım olduğu belirtilen açıklamanın devamında, "Tüm Siirtliler ve Siirt için bir kazanım olan fakültenin kuruluş sürecinin, kişisel tartışmalara ve kişisel beklentilere alet edilmemesi önem arz etmektedir. Tıp Fakültemizin nereye kurulacağına ilişkin fizibilite çalışmalarımız devam etmekte olup, yer ile ilgili alınmış herhangi bir karar söz konusu değildir. Bu sebeple yerel yayın organlarında ve bazı sosyal medya hesaplarında çıkan asılsız haberlere itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadeleri yer aldı. (Murat Orhan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir