• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Filistinliler Ramazan`a Evsiz Girecekler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrailli işgalci Filistinlileri zorla göç ettirmek için evlerini yıkıyor. Kudüs’ü tamamen Yahudileştirmek için sürekli yeni planlar yapan İsrail işgal güçleri Ramazan ayına girerken, acımasızca Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor. İsrail işgal güçleri dün (18 Temmuz Çarşamba) işgal altındaki Kudüs’teki Silvan kasabasında eski teneke bir evi ve yakınlarındaki bir odayı yıktı.

SİLVAN`DA DÜZİNELERCE EV YIKILACAK

Filistin yerel kaynakları çok sayıda işgal askerinin Silvan`ın kenar mahallelerine baskın yaptığını ve bazı askerlerin haritalar ve kameralar taşıdığını belirtti.

Bu baskının ardından askerlerin himayesinde hareket eden işgal belediyesine bağlı yıkım ekiplerinin izinsiz inşa edildikleri gerekçesiyle bu binaları yıktığı belirtildi.

İsrail işgal yetkilileri Silvan`ın El-Bustan mahallesindeki düzinelerce ev sahibini evlerinin Eylül ayında, Yahudi yerleşim birimleri ve bir Talmud parkının inşası için yer açılması amacıyla yıkılacağına dair uyardılar.

FİLİSTİNLİLERE AİT TARİHİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR

Öte yandan, İsrailli işgalci Kudüs`te Filistinlilere ait tüm tarihi yok etmeye çalışıyor. İşgal güçleri Kudüs`ten tarihin bütün izlerini silme çabasında İsrail işgal Belediyesi Kudüs`te yüz yıllık bir evi yıktı.

İsrail işgal devletine ait işgal belediyesinin iş araçları önceki gün (17 Temmuz Çarşamba) Kudüs`ün Silvan beldesinde yer alan Abbasiye mahallesinde Filistinlilere ait yüz yıllık tarihi bir evi yıktı.

RUHSAT VERME İDDİASI ASILSIZ

Silvan Arazilerini ve İnsan Haklarını Savunma Komisyonu`nun başkanı Fahri Ebu Ziyab olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada işgal belediyesinin iş araçlarının Muntasır Serhan isimli Filistinlinin yüz yıllık evini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığını dile getirdi. Oysa yıkılan evin inşası ruhsat verme iddiasındaki İsrail işgal devletinin kuruluşunun ilan edilmesinden 36 yıl önceye gidiyor.

İsraillilerin evin bulunduğu bölgeyi işgal etmesinden ise 55 yıl önce inşa edilmiş. Üstelik İsraillilerin bu bölge üzerinde tahakkümleri tüm uluslararası kararlara ve anlaşmalara göre işgal sayıldığından asıl ruhsatsız ve yasa dışı olan onların muameleleri.


Fahri Ebu Ziyab işgal belediyesi iş araçlarının Muntasır Serhan`ın evinin yanındaki ağılda bulunan koyunları gasp ederek ağılı da yıktığını ifade etti.

Ebu Ziyab yıkılan evin hacminin küçük olmasına rağmen tarihi olması ve önemli bir mevkide yer alması sebebiyle kıymetinin yüksek olduğunu dile getirdi.

Ebu Ziyab işgal devletinin asıl amacının Mescidi Aksa`ya yakın bölgelerdeki meskûn yerleri tamamen ortadan kaldırmak ve buralardaki tüm tarihi izleri silmek olduğunu vurgulayarak bunun bir tür etnik temizlik olduğuna dikkat çekti.

Ebu Ziyab İsrail işgal belediyesine ait iş araçlarının evin etrafındaki bazı zeytin ağaçlarını da söktüğünü söyledi.

Timetürk

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir