• DOLAR 32.446
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2441.168
  • ...
Kamalak`tan Birleşme İddialarına Sert Cevap!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DSP Genel Başkanı Türker, ziyaretlerinin amacının, Kamalak`ın Fas ve Tunus temaslarında edindiği izlenimleri almak olduğunu belirtti.

Türkiye`nin dış politikasında hatalı olduğunu, Güneydoğu Anadolu`da teröristlerle şiddetli çatışmalar yaşandığını ancak medyada bu konulara fazla yer verilmediğini savunan Türker, ``İslamiyet için önemli olan bu günlerde, İslam`a karşı dünyadaki duruşa bizim hükümetin gösterdiği tavrı tasvip etmediğimizi belirtmek isteriz`` dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak da Türk dış politikasını doğru bulmadığını ve Ortadoğu`daki gelişmelerin kendilerini endişelendirdiğini belirterek ``dün hatıra fotoğrafı çekilirken şimdi kardeşlerin düşman konumuna gelmesini`` anlamlandıramadığını ifade etti.

Hükümetin ``Demokratik Açılım`` projesinin başarılı olmayacağını 2009 yılında söylediklerini ve tarihin ``ne yazık ki`` kendilerini haklı çıkardığını anlatan Kamalak, ekonominin de iyi gitmediğini ileri sürdü, 37 kişilik iş için 1300 başvuru olması gibi örneklerin bunun bir işareti olduğunu kaydetti.

Kamalak, hiçbir Müslüman ülkenin ``dışarıdan, Batı`dan`` gelecek tehlikelere karşı koyabilecek durumda olmadığını dile getirerek, ``Batı`nın İslam coğrafyasına girmesine izin verilmemesi`` gerektiğini söyledi. Kamalak, Müslümanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

-``AK Parti ile birleşmez``-

Mustafa Kamalak, bir gazetecinin, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş`un AK Parti`den aldığı daveti nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, kendileri için şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Kamalak, ``Bizim için şaşırtıcı değildi. Asla olmadı. Çünkü Numan Bey`in eğilimini ve düşüncesini baştan beri biliyorduk. O Milli Görüş`ü alıp götürerek AK Parti`ye yama yapmak istiyordu, ama Cenab-ı Allah o fırsatı vermedi`` diye konuştu.

Mustafa Kamalak, AK Parti`ye katılmaları için bir teklif gelip gelmediği sorusuna, ``Hayır, olamaz da zaten. Öyle şey mi olur`` yanıtını verdi.

Böyle bir teklif gelirse tavırlarının nasıl olduğunun sorulması üzerine de, ``Saadet Partisi, yani Milli Görüş, AK Parti ile birleşmez. AK Parti döner, ocağına avdet ederse baba ocağı bütün evlatlarına karşı kollarını açar. Başbakandan davet olursa `Buyurun, baba ocağı burası` deriz`` görüşünü dile getirdi.

-SHP döneminin kadroları-

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP kurultayını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ``Bu kurultayda yeni bir söylem yok. Yeni yüzler de yok. Eskiden SHP döneminde yer alan kadrolar şu anda yeni yüz olarak öne çıkmış durumda. Tabii parti kendi iç meselelerini çözdü sanıyorum. Kendilerini şimdi tebrik etmekten başka bir şey söylemiyoruz`` dedi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir