• DOLAR 34.259
  • EURO 37.253
  • ALTIN 2991.975
  • ...
Prof. Dr. Sönmezsoy, Batman Üniversitesi Rektörlüğüne Aday
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Sönmezsoy, Batman Üniversitesi Rektörlüğü`ne adaylığını ve projelerini açıklamak üzere kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Mado`da saat: 10.00`da yapılan basın toplantısına yerel ve ulusal basının temsilcileri, bazı STK temsilcileri ve öğretim görevlileri katıldı.

2007 yılında kurulan Batman Üniversitesi Ağustos 2012`de Rektörlük seçimi yapılacağını hatırlatan Prof. Dr.Sönmezsoy, yeni kurulan üniversitelerin gelişmesinde önem arz eden öncelikli üç husus bulunduğunu ve bunları \"yönetim anlayışı, üniversitenin kurulduğu şehrin ekonomik ve sosyal potansiyeli ile coğrafi konumu\" olduğunu kaydetti.

Batman Üniversitesi`nin kurulduğu Batman`ın sahip olduğu imkânların, ekonomik ve sosyal potansiyelinin, komşumuz birçok şehrin ilerisinde olduğunu dile getiren Sönmezsoy, \"Coğrafi konum itibariyle de Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Van ve Şanlıurfa gibi eski üniversitelerin bulunduğu şehirlere yakın mesafelerde yer almaktadır. Sahip olduğu ulaşım imkânlarıyla da, kendini kabul ettirmiş üniversitelerle her zaman diyalog kurabilecek ve işbirliği yapabilecek durumdadır\" dedi.

Değişik Kesimlerden Gelen Tekliflerle Aday Oldum
Uzun yıllardan beri değişik üniversitelerin birçok biriminde, çeşitli kademelerde görevler üstlendiğini kaydeden Sönmezsoy, \"Bu görevler, birikim ve deneyim elde etmem konusunda önemli katkılar sağladı. 2010-2011 yılında da Batman Üniversitemizde çalıştım. Bu görevim sırasında üniversitemizin sorunlarını yaşayarak görme ve zamanla bu sorunlara çözüm projeleri üretme imkânına sahip oldum\" dedi.

Değişik kesimlerden gelen istek ve destek üzerine aday olmaya karar verdiğini belirten Prof. Dr.Sönmezsoy, \"Öğretim üyelerimiz, resmi makamlar, sivil toplum kuruluşları ve kanat önderleriyle yaptığım temaslar ve istişareler neticesinde rektörlük seçimine aday olmamın uygun ve yararlı olacağı kanaatine vardım\" dedi.

Projeler
Prof. Dr.Sönmezsoy, daha sonra Rektör seçilmesi halinde yapacağı projeleri açıkladı:
1-Kurumsallığı ön plana çıkaran, hesap verebilir, hesap sorabilir, şeffaf bir yönetim anlayışını uygulamak için. 2-Toplumun değişen ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve öğrencileri bilime, ahlaka ve sorumluluk bilincine yönlendiren bir üniversite olabilmek için. 3-Mensuplarına sorun çıkaran değil, sorunlarını çözen, iç ve iş huzurunu esas alan bir yönetim tarzını hakim kılmak için. 4-Kolaylaştırıcı, gerçekçi, ehil ve uyumlu bir ekip anlayışla sorunları istişareyle değerlendirerek etkin ve uygulanabilir çözümlerle yönetim için. 5-Personelimizin performanslarını bilim ve iş üretmede en etkin şekilde kullanmalarının önünü açmak için. 6-Ön yargısız, sevgi, saygı ve hizmete dayalı huzurlu bir ortam oluşturmak için. 7-Bütün kurum-kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle eş güdüm içerisinde, birlikte koordineli çalışmayı ön plana çıkaran bir üniversiteyi geliştirmek için. 8-Personelin özlük haklarını koruyan, bilimin temel ilkelerine sahip çıkan, iletişime açık, hür düşüncenin özgürce ifade edildiği, akıl ve ilmin ön plana çıkarıldığı, çağın gereksinimlerine sahip bir Batman için. 9-Komşu ülkelerle bilim, eğitim, kültür, ekonomi ve teknoloji alanlarında iş birliği yapmak, uluslar arası iletişim ve karşılıklı alıverişi geliştirip bölgesel huzur ve kalkınmaya katkıda bulunmak.


Sönmezsoy sözlerinin sonunda, \"İlim için, bilgili ve değerlerine sahip, saygılı bir nesil yetiştirmek için, sizden biri olarak hep birlikte hizmete koşmak için Batman Üniversitesi Rektörlüğü`ne adayım\" açıklamasını yaptı.

Prof. Dr.Sönmezsoy, seçilmesi halinde üniversiteye Tıp Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi gibi birçok yeni birimi kazandırmak için çaba göstereceğini söyledi.

Basın toplantısı soru-cevap kısmından sonra sona erdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir