• DOLAR 34.291
  • EURO 37.197
  • ALTIN 2982.043
  • ...
Umut-Der Gıda Bankası Yardım Çalışmalarını Hızlandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Fakir ve muhtaç ailelere yaptığı yardımlarla Batmanlıların teveccühünü kazanan Umut Der Gıda Bankası, 2012 yılı rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayı hazırlıkları kapsamında yardım çalışmalarını hızlandırdı.
Umut Der Genel Sekreteri M. Nurullah Günaydın yaptığı açıklamada, \"Yoksulluk kavramının ortaya çıkardığı toplumsal soruna, sosyo-ekonomik açıdan katkı sunmaya, Batman`da yoksulluğu azaltmaya ve toplumsal bütünleşmeyi sağlamaya yönelik ciddi bir şekilde çalışmalar sürdürüyoruz. Derneğimiz bu konudaki çalışmalarını kamuoyuyla paylaşmış olduğundan özelde ilimizde derneğimize yönelik yardım alanında beklentiye giren yoksullarımızın sayısı binleri geçmektedir. Derneğimize bizzat müracaat edenlerin yanı sıra özel çalışmalarımız ile tespitinde bulunduğumuz binlerce aile derneğimizden maddi yardım almayı beklemektedir. Bu nedenle hayırseverlerin yardımcı olmalarını bekliyoruz\" şeklinde konuştu.

 

Günaydın, \"Bilindiği gibi, yardım alma beklentilerinin mübarek üç aylar ile beraber, özellikle de mübarek Ramazan ayında kat kat artmaktadır, kıt imkânlar ile bu tür kişilere yardım ulaştırmaya gayret gösteriyoruz\" dedi.
Yoksulluk ve sosyal dışlanma altında bulunan yardıma muhtaçların ve yoksulların içinde bulundukları olumsuz ruh halinden kurtulmalarını sağlamak için, fakirlik ve yoksulluğun ortaya çıkardığı toplumsal soruna bir nebzede olsa çözüm sunmayı amaçladıklarını söyleyen Günaydın, \"Yoksulların ve yardıma muhtaçların kendilerini toplumun bir parçası olarak görmelerini sağlamak en büyük hedefimizdir. Bu konuda her kesimizin yardım ve desteğini bekliyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

Geçen hafta 30 aileye gıda yardımında bulunduklarını ve Ramazan ayı için yardım çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Günaydın, \"Geçen hafta 30 aileye gıda yardımında bulunduk. Mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla çalışmalarımızı hızlandırmış bulunuyoruz\" dedi.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir