• DOLAR 34.172
  • EURO 37.255
  • ALTIN 2952.32
  • ...
Diyarbakır Kızılay`ı 6 Bin Kişiye Yemek Dağıtacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Kızılay Diyarbakır Şubesi yarın başlayacak olan Ramazan ayı münasebetiyle, Ramazan boyunca Aş Ocağında 6 bin yoksul aileye iki çeşit sıcak yemek, yeteri kadar ekmek ve tatlı dağıtacaktır.

 

Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Kızılay Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğulları İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunarak bilgi verdi. Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da Kızılay Diyarbakır Şubesi`nin yine faaliyetlerine devam ettiğini belirten Hamzaoğulları bu Ramazan ayında 6 bin kişilik yemek dağıtma hedeflerinin olduğunu söyledi.

 

Yoksul Ailelere Aş Ocağı Kartı Vermişiz

Hamzaoğulları, Ramazan menüsünde Ramazan ayı içinde iki sıcak yemek ve haftada üç gün olmak üzere tatlı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: \"Ayrıca vatandaşlarımız tarafından bize intikal ettirilen bazı yardım malzemelerini de yoksul ailelere veriyoruz. Bu yoksul ailelere `Aş Ocağı Kartı` vermişiz ve vermeye devam ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu düzen bu yılda devam ediyor. Aş Ocağı Kartını alan vatandaşlarımıza sarf ettiğimiz para miktarı 110 bin liradır.\"

 

Bu Günler Güzel Günlerdir

Bu günlerin güzel günler, Ramazan ayının da, bu güzel günlerin başlangıcı olduğunun altını çizen Hamzaoğulları, şimdiye kadar 1222 kişiye `Aş Ocağı Kartı`nı verdiklerini, bu sayının Ramazanın ilk haftasından 6 bin kişiye ulaşacağını belirten Hamzaoğulları, daha sonra şöyle dedi: \"Diyarbakır Kızılay Şubesi yıllardan bu yana bu vazifesini hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla yapıyor. Onun için biz tüm vatandaşlarımızın şubemize gelip yaptığımız hizmetleri, bu yardımların yerine nasıl ulaştırıldığını ve yoksul aileleri yerinde görsünler\"

 

Yoksul ailelerin şubelerini kendi aileleri gibi kabul ettiği için, kolaylıkla gelip yemeklerini alıp çocuklarına götürebiliyorlar diyen Hamzaoğullaırı, bu ailelerin isim listelerinn çocuk sayısı ile birlikte yıllardan beridir kendilerinde olduğunu söyledi.

 

Hamzaoğulları her sene olduğu gibi bu yılda büyük kitlelere ulaşmak için esnaf ve duyarlı halkı yardıma davet ederek, bu şekilde olduğu takdirde daha güzel ve daha kaliteli hizmet sunacaklarını belirterek kendilerine yardım elini uzatan tüm hayırsever ve duyarlı halka teşekkürlerini ileterek sözlerine son verdi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir