• DOLAR 34.159
  • EURO 37.195
  • ALTIN 2936.87
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 19 Temmuz 2012 Perşembe günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.com; `Engelliler Afişine Çirkin Saldırı`
Batman Ortopedik Engelliler Derneği`nin düzenlediği \"Asr-ı Saadet`te Özürlü Hakları\" konulu konferansa davet afişi bıçakla kesildi.

`Su Kesintisine Son Verilsin!`
Üç gündür su sıkıntısı yaşandıklarını belirten Batmanlılar, belediyenin hiçbir açıklama yapmamasına tepki göstererek su kesintilerinin son bulmasını istedi.

 

Batman Umut Gazetesi; `Uçaklar Güvenli İniş Yapacak`
Batman Valiliği Hava Meydanları İşletmesi tarafından Haziran ayının başında Batman Havalimanına kurulan ILS sistemi (Aletli İniş Sistemi) faaliyete geçti.

 

`Esnaflar Hijyene Dikkat!`
Batman Esnaf ve Sanatkâr odası ile Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Esnafları hijyen konusunda uyardı.

Batman Gazetesi; `Bugün İlk Teravih Kılınacak`
İl Müftüsü Hasan Çağlar, bu yıl fitre miktarının 8.50 TL olarak belirlendiğini söyledi. Bugün ilk Teravih namazının kılınacağını ve Cuma günü ilk orucun tutulacağını hatırlatan İl Müftüsü Hasan Çağlar, bu yıl fitre miktarının 8.50 TL olarak belirlendiğini söyledi.

 

`Batman Cezaevinden Silivri Cezaevine Sevk`
12 cezaevinden Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesine 1160 hükümlü ve tutuklu nakledildi. Kapasitelerinin üzerinde doluluk oranına sahip 12 cezaevinden Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesine 1160 hükümlü ve tutuklu nakledildi.

Batman Pusula Gazetesi; `İlk Doğalgaz Yakıldı`
Batman`da doğalgaz verilmeye başlandı. Çalışmalar ilerledikçe doğalgazın diğer mahallelere de verileceği belirtildi.

 

`Tekik, Bu Katliamlardan Rant Olabilir`
Petrol İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, Şelmo`da yaşanan silahlı saldırı olayının bir an önce aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Batman Medya Gazetesi; `Petrol ve Doğalgaz Bölümlerine Öğrenci Alınıyor`
Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü kurucu bölüm başkanı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, Batman Üniversitesi`nin Orta doğuyu kuşatan, dünyaya açılan bir üniversite olacağına dikkat çekti.

 

`Kürtçe Belgesele Ödül`
Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Cereci tarafından çekimleri gerçekleştirilen ve bu güne kadar birçok uluslar arası film festivaline davet edilen `Demek ji Dema` isimli Kürtçe belgesel, ilk ödülünü aldı.

 

Batman Postası; `Valilik, Köy Yollarını Mercek Altına Aldı`
Batman Valiliği, yeni yapılan Batman merkez ve ilçe köy yollarının kalitesinden ödün vermiyor. Valilik, yeni yapılan yol kontrolleri için beton asfalttan alınan numuneleri laboratuarlara göndererek asfaltın kalitesini ölçüyor.

 

`Üzüme Bereket Yağdı`
Bağlarıyla meşhur olan Batman`ın Gercüş ilçesinde üreticiler bu yıl bolluk ve bereket yaşandığını belirterek, geçen yıl az yağmur yağdığından üzümde az ürün aldıklarını ancak bu yıl havaların yağışlı olması nedeniyle bağlarda üzüm bereketi yaşandığını kaydettiler.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Uçaklar Daha Güvenli İniş Yapacak`
Batman Valiliği Hava Meydanları İşletmesi tarafından Haziran ayının başında Batman Havalimanına kurulan ILS sistemi (Aletli İniş Sistemi) faaliyete geçti.

 

`Havalimanı`nda Engellilere Büyük Hizmet`
Batman Valiliği Hava Meydanları İşletmesi, Batman Havalimanı`nda görme engelli vatandaşlara 7500 metretüllük hissedilebilir yüzey yaparak engelliler için yapılan hizmetlere bir yenisini ekledi.

Batman Barış Gazetesi; `Kapı Onlara Kapalı!`
Fatih Mahallesi, Çağdaş apartmanı A blokta oturan Veysel Oygen`in dramı tam 19 yıldır ne duyuluyor ne de görülüyor.

`Sahte Rapor Düzenledi`
Batmanda sahte sağlık raporu düzenleyip aslı gibidir kaşesini vurmak isteyen bir kişi yakalandı.

Batman Duruş Gazetesi; `Vali Turhan Messi Tekstil Fabrikasını Ziyaret Etti`
Batman Valisi Ahmet Turhan, Türkiye`nin tekstil üssü olma yolunda hızla ilerleyen Batman`da hizmet veren MESSİ Tekstil Fabrikası`nı ziyaret etti.

 

Batman Doğuş Gazetesi; `Yerli Kavunlar İlgi Görüyor`
Batman- Diyarbakır karayolu Sinan köyü mevkiinde yazın gelmesi ile kurulan çardaklarda satılan kavunlar yoğun ilgi görüyor

Batman Çağdaş Gazetesi; `Süt Ürünlerine Ramazan Zammı!`
11 ayın sultanı Ramazan öncesinde piyasada hareketlilik yaşanırken süt ürünlerinde artış dikkat çekti. Yoğurt kilosu 4 TL, peynir kilosu ise 8 ila 10 lira arasında alıcı buldu. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir