• DOLAR 34.229
  • EURO 37.332
  • ALTIN 2945.802
  • ...
Bursa Osmangazi İkra Der Dualarla Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Kısa adı İkra-Der olan İkra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesinde üçüncü şubesini mahalle sakinlerinin katılımı ve dualarla açıldı.
 
Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programı Mustazaflar cemiyeti Bursa Şubesi başkanı İsa Güvendik`in konuşması ve grup İkra`nın seslendirdiği ilahilerle devam etti.
 
Konuşmasına bu tür mekanların önemine değinen Güvendik, "Bu mahalledeki kardeşlerimiz, evlatlarımız bir araya gelsinler de İslam`ı biraz daha iyi öğrenebilsinler diye böyle mekânlara ihtiyacımız var. Yoksa Allah muhafaza etsin hepimiz iyi biliyoruz ki bu toplumda kötülüğü öğretecek çok yerler var, kötülüğe giden bütün kapılar açık ama iyiliğe giden kapıların çoğu kapalı olduğu için iyiliğe giden, Allaha giden, Peygambere giden bir kapı daha açılsın istedik" ifadelerini kullandı.
 
Bizi Allah`a Yakınlaştıran Böyle Mekânlara İhtiyacımız Var
Örnekler vererek konuşmasını sürdüren Güvendik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şimdi `bizim mahallemizde kaç tane kahvehane, kaç tane internet kafe var` diye sorarsak, !sayısını bilemediğimiz kadar var` denilecek. Yani Allah`tan bahsedilmeyen namaz kılınmayan içinde Allah`ın zikredilmediği kaç tane kahvehane vardır. Allah muhafaza etsin gençlerimizi zehirleyen kaç tane internet kafe vardır sayısını bilemeyiz. Ama desek ki, kaç tane Kur`an Kursu vardır veya bu amaçla kurulan kaç tane dernek vardır bu bir elin parmağını geçmez. İşte biz istiyoruz ki, bunlar çoğalsın hem kendimizi muhafaza etmek için hem de çoluk çocuğumuzu muhafaza etmek için böyle yerlerimiz olsun, istedik ki, Allah`ın anıldığı yerler çoğalsın."
 
Grup İkra`nın seslendirdiği ilahi ve ezgilerden sonra Ali Bikeç`in okuduğu dua ve ikramlardan sonra program sona erdi. (Mehmet Şah Mikyas - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir