• DOLAR 34.289
  • EURO 37.547
  • ALTIN 2919.468
  • ...
Gaziantep Umut-der Ramazan Ayında 2 bin Aileye Yardım Yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep Muhtaçlarla Dayanışma ve Umut Derneği (Umut-Der) Ramazan ayı yardımlarına başladı. Bugün başlayan gıda yardımları Ramazan ayı boyunca devam edecek.

 

Ramazan ayında toplam 2 bin fakir ve muhtaç aileye gıda yardımı yapacağını belirten Dernek yetkilileri, gıda yardımlarının yanı sıra giyim, ayakkabı ve nakdi yardımlarını yapacağını da belirtti.

 

Dernek yetkilisi Mustafa Çelik, yaklaşan Ramazan ayının manevi atmosferi nedeniyle bir çok yerde olduğu gibi Gaziantep`te de yardımlaşma ve dayanışmanın canlandığını belirterek \"Zengin ve fakir arasında bir köprü görevi üstlenen bir çok dernek gibi Gaziantep Umut-Der olarak da her ay düzenli yaptığımız yardımların yanı sıra özelliklede Ramazan ayında,Ramazan bayramı ve Kurban Bayramlarında ise bu yardım faaliyetlerine daha fazla yoğunluk veriyoruz.\"dedi.

 

Geçen sene Ramazan ayında bin 700 aileye gıda yardımı yapıldığını ifade eden Çelik, \" Bugün 100 aileye Ramazan ayı öncesi yardımlarımızla beraber bu yıl 2 bin aileye gıda yardımı yapmayı hedefliyoruz.\" İfadelerini kullanarak fakir ve muhtaçların oruçlarını rahat geçirmesi için yardımların çoğunu Ramazan ayının başında dağıtacaklarını belirtti.

 

Gıdanın yanı sıra giyim ve ayakkabı yardımlarının da olacağını belirten Çelik, \"Her yıl Ramazan ve kurban bayramı öncesinde olduğu gibi bu bayram öncesi de tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç aileleri buraya(Umut-Der binasına) çağırarak giyeceği ayakkabı ve elbiseyi burada almasını sağlıyoruz.\"dedi.
Çelik, son olarak, Ramazan ayı boyunca yapılacak yardımlardan ötürü hayır severlere katkıda bulunması çağrısında bulundu. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir