• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
e-Devlet Kapısı`nda İlk Büyükşehir Konya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA- Konya Büyükşehir Belediyesi, kamu hizmetlerinin tek kapıdan (portal) sunulmasını ve kullanıcıların devlet hizmetlerine elektronik ortamdan güvenli ve etkin bir şekilde erişimini sağlayan platform olan e-Devlet Kapısı`ndaki ilk Büyükşehir Belediyesi oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden hizmet veren e-Devlet Kapısı`nın birçok kamu hizmetine tek bir noktadan ulaşmanın mümkün olduğunu hatırlattı.

Teknolojik yatırımlarda ve e-devlet projesine en hızlı uyum sağlayan belediyelerin başında geldiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, bu yolla vatandaşlara daha hızlı ve daha verimli hizmet verildiğini dile getirdi. e-Devlet Kapısı`nın bu anlamda bilgi toplumuna geçiş sürecinde önemli bir kilometre taşı olduğunu belirten Başkan Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi`ne ait e-Belediye hizmetlerine de artık e-Devlet Kapısı üzerinden de ulaşılabildiğini ifade etti.

e-Devlet Kapısı`nda Konya Büyükşehir Belediyesi`nin e-belediye hizmetleri kapsamında şimdilik Açık Kapı, Bilgi Edinme Hakkı, borç bilgileri sorgulama ve nöbetçi eczane sorgulama hizmetlerine ulaşılabilirken kısa zamanda hizmet sayısı artırılacak.

www.turkiye.gov.tr adresindeki kayıtlı kullanıcı sayısı 13.131.400`ü bulurken, sitede şu an için 42 devlet kurumu hizmet veriyor. (M. Enes İmir- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir