• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Ekmek Kapılarını Mühürlüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Kent genelinde 2. el oto galeri faaliyetlerini yürüten işyerlerinin kent dışındaki sitelere taşınması için geliştirilen proje kapsamında, Bağlar Belediyesi daha önce gönderdiği yazılı tebligatta ve yapılan uyarılara uymayan oto galericilerinin işyerlerine mühürleme çalışmalarına başladı.


Bu uygulamayı yerinde bulmadıklarını ve işyerlerini boşaltmayacaklarını söyleyen işyeri sahipleri ile zabıta ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşanıyor. Önce iş yeri sahipleri ile bir süre görüşen zabıta ekipleri, esnafı ikna edemeyince devreye polis giriyor.


Yeni Oto Galeri Sitesi Tefecilerin Elindedir
Dükkânlarının mühürletilerek kapatılmasına dayanamayan esnaf, BDP`li belediyeye tepki gösteriyor. Oto galerici esnafı, belediyeden kendilerine bir yer açmaları konusunda talepte bulunduklarını fakat belediyenin, kendilerini tefecilerin elinde bulunan ve yeni yapılan oto galeri sitesine yönlendirdiğini ifade ederek, \"Belediyenin bizi yönlendirdiği site tefecilerin eline geçmiş durumda. Bir sene boyunca kirada artış yapmayacaklarını söylüyorlar fakat sonrası için bir garanti vermiyorlar. Şimdiden bile 50 bin liralık dükkân 300 bin liraya ulaşmış durumda. Belediyeden süre istedik, bize süre vermediler. Birçok arkadaşımıza dükkânlarındaki eşyaları kaldırmaları konusunda da izin vermediler, mağduruz. Diyarbakır`dan gerek kimse ekmek yemesin, belediyenin düzeni budur\" dediler.


Tüm İşyerlerini Mühürleyeceğiz
Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada konusu işyerlerinin kent dışındaki Oto Galericiler Sitesine ve Ergani yolu üzerinde yapılan aynı amaçlı siteye taşınmaları gerektiği belirtildi. Ayrıca, uyarıları dikkate almayan ve işletmeye devam eden tüm işyerlerinin mühürleme çalışmalarının önümüzdeki günlerde devam edeceği de vurgulandı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir