• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Fırın Çalışanlarının Sıcakla İmtihanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana`da yaz aylarının gelmesiyle beraber yüksek sıcaklık vatandaşları bunalttı. Gün ortasında sıcaklığın 45 dereceyi bulduğu kent merkezi , yüksek nemle birlikte artık dayanılmaz hale geldi. İşte tüm bu zor şartlara rağmen ekmeğini 450 derece fırın ocağının karşısında 80 derece ortamda kazanmaya çalışan fırıncılarla görüştük. Fırıncılar, ne olursa olsun bu işi yapmak zorunda olduklarını ve çalışmamaları durumunda hazır tüketmeye alışmış kent sakinlerinin zor durumda kalacaklarını ifade ettiler.

 

Hem Ekmek Parası Hem Vatandaşa Hizmet
İlke Haber Ajansına konuşan Erhan Usta: \" Dışarıda sıcaklık nemle beraber 50 dereceye yakın hissediliyor. İnsanlar bu duruma dayanamazken bizler hem ekmek parası hem de vatandaşa hizmet için çevresi 80 derece olan fırın ocağının önünde sırılsıklam terleyene kadar çalışıyoruz.\" dedi.

 

Cehennem Sıcağında Bile Oruç Tutarız
Ramazan ayında oruçlarını eksiksiz tutacaklarını vurgulayan Erhan Usta, \" Ramazan ayı yaklaşık 7-8 yıl daha böyle yaz mevsimine denk gelecek, sıcak mevsimi bahane eden bir çok insan oruç tutmuyor. Ama hamd olsun bizler Allah`a iman etmişiz, cehennem sıcağı bile görsek orucumuzu tutacağız ve rabbimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz inşallah. Tüm İslam aleminin ramazan ayını tebrik ediyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.\" dedi.

 

İşçilerimiz iki Vardiya Yapacak
fırın sahibi Osman Sülün ise, \" Ramazan yaklaşıyor fırınımız mübarek ay boyunca açık olacak. Çalışma şartlarının zorluğunu düşünerek 2 işçi daha aldık. Öğleye kadar bir grup , öğleden sonra da bir grup olmak üzere 2 vardiya halinde çalışacak arkadaşlarımız. Yüksek sıcak ve orucun yorucu etkisinden korunmak için böyle bir yola başvurduk.\"ifadelerini kullandı.
(Mustafa Çiçek- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir