• DOLAR 34.251
  • EURO 37.828
  • ALTIN 2931.576
  • ...
STK`lardan Suriye Protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nişantaşı’nda bulunan Suriye konsolosluğu önünde gerçekleştirilen eyleme Türkiye’de yaşayan Suriyeliler de destek verdi. Platform üyeleri Teşvikiye Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından kortej halinde konsolosluğa yürüdü. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş sırasında grup üyeleri ‘Dera ve Banyas’daki akan kan bizim kanımızdır’, ‘Esad öldürüyor dünya seyrediyor’ yazılı pankartlar açtılar.

Ayrıca yürüyüş esnasında Teşvikiye Caddesi`ni trafiğe kapatan grup, ‘Katil Beşşar Suriye’den defol’, ‘Suriye halkı yalnız değildir’, ‘Yaşasın küresel intifada’, ‘Diktatörler tek tek devrilecek’ şeklinde sloganlar attı.

Konsolosluk önüne gelindiğinde İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay bir konuşma yaptı. Atalay, Suriye’de tam olarak bir insanlık suçu işlendiğini söylerken, ‘‘Dün Bosna’da Karadziç, Gazze’de Netanyahu’nun yaptığı Soykırım maalesef bugün Suriye’de Beşşar Esad ailesi tarafından yapılmaktadır’’ dedi. Suriye’de şu ana kadar 900 sivilin hayatını kaybettiğini 9 bin kişinin gözaltına alındığını söyleyen Atalay bu rakamların sadece bilinen rakamlar olduğunu belirtti. Beşşar Esad’a verilen reform süresinin bir soykırım sürecine döndüğünü dile getiren Atalay şunları söyledi: ‘‘İslam Dünyası ve Batı Dünyası’nın Suriye’de 2 aydır yaşanan sivil ölümler karşısındaki suskunluğunu kınıyoruz. Suriye’de akan kana seyirci kalınmaması için kamuoyunu ve tüm vicdan sahibi insanları daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.’’

Grup adına açıklama yapan Merve Koyuncuoğlu ise Suriye’deki barışçıl halk ayaklanmasının 9. haftasına girdiğini hatırlatarak, “Çok sayıda kız çocuğunun ve kadınların tutuklanması ve öldürülmesi nedeniyle bu haftaya ‘Özgür Kadınlar Haftası’ adı verilmiştir. Baas rejiminin barışçıl protestolara karşı kullandığı şiddet uygulamaları kadın, erkek ve çocuk ayırt etmeden arkasında bine yakın şehit on binlerce tutuklu ve kayıp, yüzlerce yaralı bırakarak devam ediyor. Baas rejimi ağır silahlarını ve tanklarını İsrail’in işgal ettiği Suriye topraklarına doğrultması gerekirken kendi halkına, sivil insanlara yönlendiriyor. Bu insanların tek günahı nedir bilir misiniz? Özgür bir hayat yaşamayı istemek.” şeklinde konuştu.

Eyleme İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlumder, Özgürder, AKV, Medeniyet Derneği, AKDAV, İnsan Medeniyet Hareketi, AKABE, Hikmet Vakfı ve Fatih Akıncıları gibi sivil toplum örgütleri destek verdi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir