• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kent İçinde Oto Galerici Kalmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Urfa yolu üzerinde bulunan oto galeri işletmeciliği yapan işyerlerine giderek tek tek mühürleme işlemlerini gerçekleştiren Bağlar Belediyesi zabıta ekiplerine polis ekipleri de eşlik etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından hizmetlerde ulaşımın kolaylaştırılması ve kalitesinin arttırılması nedeni ile ortak özellikler taşıyan işyerlerinin ihtisas dallarına göre kentin belli yerlerinde toplanması kararının Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi bazı otomotivcilerin tepkisine neden oldu.

Bağlar Belediyesi tarafından 2. El Oto Galeri faaliyetlerini yürüten işyerlerine daha önce yazılı tebligat göndererek verilen süre zarfında işyerlerini taşınmasını istenmiş ve kent dışındaki sitelere taşınmayı kabul etmeyen ve faaliyetlerine devam eden işyerlerinin mühürleneceği belirtilmişti.

Bu uygulamayı yerinde bulmadıklarını ve işyerlerini boşaltmayacaklarını söyleyen işyeri sahipleri ile zabıta ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise söz konusu işyerlerinin kent dışındaki Oto Galericiler Sitesine ve Ergani yolu üzerinde yapılan aynı amaçlı siteye taşınmaları gerektiği belirtildi. Ayrıca, uyarıları dikkate almayan ve işletmeye devam eden tüm işyerlerinin mühürleme çalışmalarının önümüzdeki günlerde devam edeceği de vurgulandı.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün bu uygulaması İçişleri Bakanlığının 19.11.2008/71 Sayılı Genelgesi ile Ulaşım Koordinasyon merkezinin 11.04.2012 tarih ve 2012/4-4 sayılı kararı çerçevesinde gerçekleştirilmekte. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir