• DOLAR 32.993
  • EURO 35.312
  • ALTIN 2455.782
  • ...
Mardin'de "Sivil Toplum Günleri" etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye ile Avrupa Birliğinin (AB) finanse ettiği ''Kamu Sivil Toplum Kuruluşu (STK) İşbirliği Projesi'' kapsamında Mardin'de ''Sivil Toplum Günleri'' etkinliği düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Mardin Valisi Mustafa Yaman, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanı Adnan Zengin, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum ve Temel Haklar Program Sorumlusu Maxime Montagner, kentteki kamu ve STK temsilcileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, son 2 yılda en çok görülmesi gereken şehirlerin başında Mardin'in geldiğini söyledi.

Yaman, "Son bir yılda 3 milyonun üzerindeki misafiri Mardin'de ağırladık. 2019 yılında 5 milyon misafiri ağırlamayı düşünüyoruz. Tabi burada Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin ve Bakanlığımızın önemli katkıları olsa da siz değerli hemşerilerimizin ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerimizin çok önemli destekleri var. Geçmişte belediye araçlarıyla eylem yapılıyordu, belediye işini gücünü bırakmış terör örgütüne destek oluyordu. Aynı şekilde bir kısım sivil tolum kuruluşu da buna destek oluyordu." diye konuştu.

"Sivil toplum kuruluşlarımızın önyargısını dinleyin"

Dernekler Dairesi Başkanı Adnan Zengin ise şunları söyledi: "Kamu kurum ve kuruluşlarının değerli temsilcilerinin aramızda olduğunu biliyorum. Kendilerinden özellikle sivil toplum kuruluşlarımızın önyargısını dinlemelerini, fikirlerinin alınmasını istirham ediyorum. Sivil Toplum Günleri buluşmalarıyla işte tam da bunu hedeflemekteyiz."

"Türkiye'nin 20 farklı ilinde bu program düzenlendi"

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum ve Temel Haklar Program Sorumlusu Maxime Montagner, projenin Türkiye'nin 20 farklı ilinde düzenlendiğini belirtti. Montagner, "Nisan 2018'de Türkiye üzerine yayınlanan son Avrupa Komisyonu Raporu'nda da belirtildiği gibi, 'Sivil toplum, artan baskı altında kalmasına rağmen aktif ve kamu işleyişine dâhil olmaya devam etmektedir.' Bu iki günü sesinizi duyurmak, sivil toplum ile kamu sektörü arasında gelişmiş bir diyaloga ve işbirliğine katkıda bulunmak için lütfen bunu bir fırsat olarak kullanınız. STK'lara söz hakkı verip, politika oluşturmaya katılım konusundaki potansiyel ilerleme ve izlenmesi açısından büyük önem taşıdığı için bu proje AB tarafından desteklenmektedir." dedi.

Projenin toplam bütçesi 2 milyon 633 bin 500 Avro

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Kamu-STK İş Birliği Projesi, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Toplam bütçesi 2 milyon 633 bin 500 avro olan Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında hayata geçirilen Sivil Toplum Günlerinin, Türkiye'nin 20 pilot ilinde düzenlenmesi ve bine yakın kamu görevlisi ile bine yakın sivil toplum temsilcisine ulaşması hedefleniyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir