• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Putin İktidarında Müslümanlara Zulüm Arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaberler servisi
 
Kafkasya`da savaş karşıtı şarkı söyleyen Çeçen şarkıcı Liza Umarova,  Finlandiya`da siyasi sığınma talebinde bulundu. Liza Umarova  bir şarkı sözü yazarıdır da. Finlandiya`nın başkenti Helsinki`de "Barış Festivali”nde yer alan Umarova sığınma talebinde bulundu.
 
Liza Umarova`nın anlattığına göre, Grozni`deki evini yok edildikten sonra, oğlu ile birlikte Moskova`ya taşındığını söyledi. Ancak, Moskova`da L.Umarova milliyetçiler tarafından tehditler yapıldı. Liza Umarova ve oğlu saldırıya uğradı, ancak her türlü şiddete karşı olan şarkıcı mahkemede saldırganlara karşı bir daha yapılmamak şartıyla tahliye istedi. Liza Umarova verdiği bilgilerde şöyle söyledi: "Saldırganlar yine bana ve çocuklarıma tehdit etmeye devam ettiler.

Liza Umarova`nın söylediğine göre, telefonu dinleniyor, internet sayfası her defasında çökertiliyor ve Sibirya`dan dönen kardeşini de Grozni`de bilinmeyen kişiler tarafından öldürüldü. Şarkıcının verdiği bilgilere göre, kardeşinin ölümüyle ilgili soruşturma bile yapılmadı.

Finlandiya`da bir açıklamada bulunan Liza Umarova şunları söyledi: "Putin iktidara geldiğinden beri, Müslümanlara zulüm arttı. Özellikle Çeçenlere ve İnguşlara karşı şiddet uygulanıyor. Çeçen ve İnguşlar üzerine suç imal edilerek ceza davaları gün geçtikçe artıyor. Ben şahsen kendim için ve çocuklarım için korkuyorum. Ben kendi vatandaşlarına saygı duymayan ve etnik kökenleri nedeniyle Kafkas Müslümanlarına zulüm yapan, korumaya muktedir olmadığı bir ülkede yaşamaktan korkuyorum. Üç çocuğum var ve ben sisteme karşı herhangi bir güce sahip değilim. Bu yüzden Finlandiya`dan koruma talep etmeye karar verdim.”
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir