• DOLAR 32.54
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2454.82
  • ...
Adana`nın Damak Tadı: Dikenli İncir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana` da yaz aylarında çok fazla tüketilen dikenli incir, büyüğünden küçüğüne herkesin damak zevkine hitap eden Firenk İnciri (Dikenli İncir) Adana`da, manavlarda ve seyyar tablalardaki yerini aldı. 5-10 santim uzunluğunda, kırmızı, sarı ve turuncu renklerde kabuğu olan etli bir meyve olan `Dikenli İncir`, üzerinde çok sayıda bulunan dikenleriyle meşhurdur. Tatlı ve sulu bir meyve olan dikenli incir, içerisinde bol bol çekirdek bulundurur. Sindirim sistemine faydalı olduğu bilinen dikenli incirin faydaları saymakla bitmiyor.

 

Genelde soğuk olarak tüketilen dikenli incir, seyyar satıcılar tarafından buzun üzerine serilerek halka servis edilir. Acemi bir satıcıdan alınıp tadılırsa dikenlerinin dil ve dudaklara batması içten bile değildir.

 

İlke haber ajansına konuşan ve dikenli incir satışı yapan bir seyyar satıcı: \" Dikenli incirler toplanmaya başladı, bizlerde tablamızda buzun üzerinde soğutarak vatandaşa servis ediyoruz. Gerçekten çok talep var, büyüğünden küçüğüne herkes dikenli inciri seviyor. Tek sıkıntımız zabıta ekipleri, manavlar bu işi seyyar satıcı gibi yapamıyor. Vatandaşta manava gidip aldığında kendisi soyamadığı için dikenlerin batmasından rahatsız oluyor. Ama bizler hem satıyor hem de dikenli inciri soyarak servis ediyoruz\" dedi.
Dikenli İncir, yaz sonuna kadar Adana`da vatandaşlara sunulmaya devam edecek.(Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir