• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır Halkı Güvende Yaşamak İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır bir saat içerisinde onlarca hırsızlık olayının yaşandığı bir şehir merkezi haline geldi. Dün gece Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Karanfil 10 Caddesi 1072 sokakta bulunan Yapı Sude villalarına giren hırsızlar ev sahibinin 12.000 Lirasını çalıp kayıplara karıştı.
 
Saat 03.30-05.00 saatleri arasında hırsızlık olayının gerçekleştiğini belirten ev sahibi Ayettullah Tekin iki gün önce yeni evine taşındığını, hırsızların villa bahçesine örülmüş tel örgülerini aşarak pencerenin şişlerine tırmanarak ikinci katta çıktığını oradan da mutfakta bulunan çamaşır kirliliğinde pantolonun cebinde 12.00 Lira çaldığını ifade etti.
 
Halk Olarak Hiçbir Can ve Mal Güvenliğimiz Yok
Sözkonusu parayı bugün evinin kredisi için bankaya yatıracağını sözlerine ekleyen Ayetullah Tekin daha sonra şu ifadeleri kaydetti: " Halk olarak hiçbir can ve mal güvenliğimiz yok. Halk olarak emniyet güçleri tarafından bir an önce hırsızları tespit edip şahısların ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Burada kesin ve kalıcı çözümler üretilerek bizim bu tür mağduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz. "
 
Geçen yıl da Ayetullah Tekin`in iki ayrı dükkânına hırsızların girdiği ve her iki dükkânında binlerce liralık eşyanın çalındığı öğrenildi.
 
Evimizde Bile Güvende Değiliz
Öte yandan mağdur Ayetullah Tekin`in Amcası Misbah Tekin, hırsızlık olaylarında kendilerin de mağdur olduklarını söyleyerek, Diyarbakır`da yaşanan hırsızlık furyası ile ilgili olarak şu ifadeleri kaydetti: " İki yıl önce hırsızlar 10`ar gün aralıklarla dükkânıma girdiler, her iki defada tüm malzemelerimizi çaldılar. Üçüncü sefer de hırsızları yakaladık, emniyete teslim ettik, bir kişinin yaşı 17 olduğu için onu hemen serbest bıraktılar diğeri ise üç ay içeride kaldıktan sonra tahliye edildi. Bizim çalınan malzememizin kimler tarafından çalındığı ise daha da ortaya çıkmadı."
 
Mal ve can güvenliklerinin olmadığını sözlerine ekleyen Misbah Tekin daha sonra şu ifadeleri kaydetti: Evimizde bile rahat bir şekilde uyuyamıyoruz, Emniyet Güçleri görevlerine dikkat edip bu sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını ve önlem almasını diliyoruz. Ayrıca halkımız hırsızlık olaylarına ve hırsızlara karşı duyarlılık gösterip tepkilerini ortaya koymalıdır." (Osman İçli-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir