• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
Hastaneye Kaldırılan Çocuğun Genizinden Sülük Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da köyde yaşayan bir çocuk, yüksek ateş ve boğazından kanama şikayeti ile hastaneye kaldırıldı. Batman Bölge Hastanesine kaldırılan küçük çocuğun boğazında yapılan muayene sonucunda genizine yapışık iki adet sülük olduğu görüldü. Sülükler toparlanınca gülle kadar olduğu ancak gerildiklerinde 5-10 cm buldukları izlenildi.

 

Batman Bölge Hastanesi KBB (Kulak Burun Boğaz) polikliniği doktorlarından Gülcihan Erken yaptığı operasyon sunucunda çocuğun boğazına kaçan sülükleri çıkardı. Gülcihan Erken, \"Bu çıkardığımız iki hayvan sülük bu sülükler kirli sularda yaşıyorlar. Kirli suları içtiğimiz takdirde genizde, burun içinde veya boğaza herhangi bir yere yapışarak kan emmeye başlıyorlar. Bu sülükleri bir müdahaleyle çıkarmadığımız müddetçe, orada kan emerek yaşamaya devam etmeye başlıyorlar. İnsanda hem kan kaybına neden olabiliyor, hem de şişerek burun veya boğazda tıkanıklık yapabiliyor\" şeklinde konuştu.

 

Doktor Gülcihan Erken vatandaşları kirli suları kullanmamaları hakkında uyararak, \"Temiz olduğundan emin olmadığımız sulardan kesinlikle içmememiz lazım. Bu gibi hayvanlar, özellikle köylerde yaşayan insanların derelerden, nehirlerden ve kirli su birikintilerden içmesiyle oluşabiliyor\" ifadeleriyle uyarıda bulundu.

 

Kirli suların sülük ve çeşitli mikrop yuvası olduğunu belirten uzmanlar ise, vatandaşların kirli, bulanık ve çamurlu sularla karşılaşıldığında çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek bu suları kesinlikle kullanılmamaları konusunda uyarıda bulunuyorlar. (Masum Günaydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir