• DOLAR 34.218
  • EURO 37.869
  • ALTIN 2922.578
  • ...
BABAMIN TOPRAĞINA BASMAYIN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ - Geçtiğimiz Perşembe günü Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi`ne yapılan silahlı saldırı sonucu şehid edilen Übeydullah Durna dün mezarı başında anıldı.

Yüksekova Mustazaf-Der üye ve gönüllülerinin yanı sıra köy komşuları ve akrabaları Perşembe günü olması nedeni ile İnanlı Köyü`nde bulunan ve Übeydullah Durna`nın da defnedildiği mezarlığa akın etti.

İkindi namazı sonrası mezarlığa akın eden bayan ve erkekler yanlarında getirdikleri yasinleri Übeydullah Durna`nın mezarı başında okudu. Okunan Yasin`lerden sonra kitle yapılan toplu dua ile PKK/BDP yandaşları tarafından şehid edilen Übeydullah Durna`nın ruhuna fatiha okunarak mezarlıktan ayrılarak, köyde bulunan baba evini ziyaret etti.

``BABAMIN TOPRAĞINA BASMAYIN``

Olayın yaşandığı ilk günden itibaren `babamız Allah`ın cennetine gitti` diyen Übeydullah Durna`nın 4 yaşındaki oğlu Hattab ile 6 yaşındaki kızı Şehadet sergiledikleri tavır ve yaptıkları konuşmalar ile taziyeye katılanları hayrete düşürdü.

Babalarının şehid olduğunu her fırsatta dile getiren küçük çocuklar bir an önce cennete babalarının yanına gitmek istediklerini söylüyorlar. Mezarlığa yapılan ziyarete Übeydullah`ın ailesinin yanı sıra her iki çocuğu da getirildi. Durna`nın küçük oğlu Hattab babasının mezarı yanına yaklaşanları uyararak ``Babamın toprağına sakın basmayın`` diyerek çevrede bulunan insanları hayrete bıraktı.

Objektiflere poz verdiği esnada bile şehadet parmağını göğe kaldırım mezardan bir metre aşağı uzak durarak ``bu benim babamın toprağı, buraya basmayacağım`` dedi. Taziyeye gelen Mustazaf-Der üyeleri PKK/BDP yandaşlarınca şehid edilen dernek başkan yardımcılarının çocuklarını severek ilgi gösterdiler.

Saim Yüksek - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir