• DOLAR 32.576
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2461.574
  • ...
`Aliyev İranla İlişkilere Önem Veriyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) Siyasi Konseyi ve Yönetim Kurulu üyesi, partinin icra Bakan Yardımcısı Milli Meclisin Milletvekili Mübariz Kurbanlı, "Salam New” haber ajansına bir açıklama yaparak şunları söyledi: "Şimdiye kadar Azerbaycan Cumhurbaşkanı`nın uyguladığı politikada İran aleyhine atılan herhangi bir adım veya ifade edilen herhangi bir bildiri bulunmamaktadır ve İslam Cumhuriyeti bunun farkındadır.”

M.Kurbanlı sözlerinin devamında,  "Şu anda İran`a askeri müdahalenin yapılmasına ilişkin tehditler mevcut. Ama böyle bir ortamda Azerbaycan tarafı İran`la iyi komşuluk politikasına bağlılığını sergileyerek defalarca beyan etmiştir ki, Azerbaycan üzerinden İran`a karşı herhangi bir şekilde girişime izin verilmeyecek. Azerbaycan İran`la yaptığı tüm sözleşmelere bağlılığını gösteriyor. Bu anlaşmalarda açıkça yazılmıştır ki, komşu devletler olarak birinin üzerinden diğerinin arazisine karşı kullanılan alana kesinlikle izin verilmemelidir. Biz İran üzerinden Azerbaycan`a karşı provokasyonların mümkün olmayacağını kabul ediyoruz ve aynı zamanda kendi topraklarımızdan İran`a karşı provokasyonların yapılmasına hiç bir zaman izin vermedik ".
YAP icra Bakan Yardımcısı M. Kurbanlı,  "İran`ın Eğitim Bakanı`nın Bakü`ye yaptığı ziyaret ve kendi ülkesinin Cumhurbaşkanı`nın davet mektubunu Azerbaycan Cumhurbaşkanı`na sunması iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerde, sıkıntıların çözümü için elverişli ortam oluşturmaktadır. Sanırım, İran tarafı Azerbaycan`ın bölgedeki yerini ve rolünü daha çok idrak ederek Azerbaycan ile çatışmanın İran`a zarar vereceğini görmektedir. Dolayısıyla, bu gibi adımların atılması her iki ülke için ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemlidir. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev`in İran`a gerçekleştireceği seferler de iki ülke arasında bazı meselelerin çözümüne katkı sağlayacaktır. "dedi.


M.Kurbanlı şunları ekledi: "İran ve Azerbaycan komşu ülkedir. Bu durum, siyasi, kültürel ve ekonomik açıdan iki devletin ortak faaliyetlerde bulunmasını gerektirir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir