• DOLAR 34.226
  • EURO 37.918
  • ALTIN 2922.832
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 13 Mayıs Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; `Müslüman Kürtlere yapılan kaygı verici`
Bölgemizde son dönemlerde dindar kesime yönelik yaşanan baskıların derhal sonlandırılması gerektiğini ifade eden Saadet Partisi Batman Milletvekili Adayı İbrahim Güneş; "PKK eliyle Müslüman Kürtlere yapılan bir takım baskıları büyük bir endişe içinde izlemekteyiz." dedi.

`AK Partiden İstifa İddialarına Sert Yanıt`
AK Parti Batman İl Başkanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, bazı gazete ve haber sitelerinde Batman`da bazı partilerin sandık müşahitlerinin istifa ettiği şeklinde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve herhangi bir istifanın söz konusu olmadığı vurgulandı.

Medya Gazetesi; ` 3 Temel yanlışa düşmeyeceğiz`
Kurtulmuş, Asla firavunlaşmayacağız. Birincisi, iktidara geldiğimizde iktidarı bir zulüm mekanizmasına dönüştürmeyeceğiz. İkincisi Karunlaşmayacağız. Kamu kaynakları kullanılarak hiç kimsenin zenginleşmesine müsaade etmeyeceğiz. Has partinin hısızları olmayacaktır. Üç, Bel`amlaşmayacağız, yani yapılan zulümlere destek olmak için dini, diyanetin istismar edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Pusula Gazetesi; `Bakan çiğköfte dağıttı
AKP Batman Milletvekili adayı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında çiğköfte tezgâhının başına geçti. Bakan Şimşek kendi eliyle yoğurduğu çiğköfteyi vatandaşlara dağıttı.

`Batman`da ölen asker için suç duyurusu`
İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, jandarma er Sevag Şahin Balıkçı`nın Batman`da kaza sonucu vefatına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Doğuş Gazetesi; `MÜSİAD`tan Rektöre Ziyaret `
MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yerel yöneticilere ziyaret kapsamında bugün Batman üniversitesi rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam`ı makamında ziyaret ettiler.

`Engelli gençler asker oldu`
Batman`da ikamet eden 24 engelli vatandaş Jandarma Bölge Komutanlığı`nda düzenlenen tören ile asker oldu.

Mezopotamya Gazetesi; ` Güneş: Müslüman Kürtlere yapılan baskılar kaygı verici`
Bölgemizde son dönemlerde dindar kesime yönelik yaşanan baskıların derhal sonlandırılması gerektiğini ifade eden Saadet Partisi Batman Milletvekili Adayı İbrahim Güneş; "PKK eliyle Müslüman Kürtlere yapılan bir takım baskıları büyük bir endişe içinde izlemekteyiz." dedi.

Batman Postası Gazetesi; `Anadiliniz ana sütünüz gibi helaldir`
Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasında "Herkes anadilinin kullanmakta özgürdür. Ana dil, ana sütü gibi helaldir" şeklinde konuştu.

`Has Parti`nin seçim otobüsünü taşladılar`
Halkın Sesi Partisi seçim çalışmaları için tuttuğu otobüse bir grup tarafından taşlandı.

Batman Gazetesi; `Numan Kurtulmuş Batman`da`
Kurtulmuş, "Diğer partiler sürekli birbirleri ile kavga ederken, birbirlerini aşağılayarak, hakaret içeren sözler söylerken, Türkiye`nin, Batman`ın, Diyarbakır`ın, Siirt`in, Elazığ`ın sorunları bir kenarda duruyor" dedi.

`AK Parti`den Mustazaf Der`e Taziye Ziyareti`
Batman Mustazaf-Der`e taziye ziyaretinde bulunan AK Parti heyeti, bütün bu süreçlere iftiralara, zulümlere şahit olduklarını ve kendilerine yapılmış gibi acıyı hissettiklerini belirterek, Müslümanlara düşenin bu tuzağa düşmeden daha metanetli olmak ve sabretmek olduğunu söyledi.

Çağdaş Gazetesi; `Anadil ana sütü kadar helaldir`
Akşam saatlerinde Batman Cumhuriyet meydanında miting düzenleyen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş AK Parti`ye yüklendi: "9 yıl iktidarda kaldıktan sonra Kürt sorunu yoktur diyenlerden olmayacağız."

Veysi Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir