• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
"Şehir maddi olarak imar edilirken maneviyat ihmal edilmemelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te içinde taziye evi ve Kur'an kursunun da bulunduğu sosyal tesisin açılışında konuşan Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, "Şehir maddi olarak imar edilirken, eğer maneviyat ihmal edilirse bizim yaptığımız bu binaları, ihmal ettiğimiz nesiller perişan eder." dedi.

Şahinbey Belediyesi tarafından merkeze bağlı Sarısalkım Mahallesi'nde, içinde taziye evi ve Kur'an kursunun da bulunduğu sosyal tesisin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, bu tür tesislerin inşa edilmesinin önemli olduğunu belirterek, bununla birlikte özellikle de gelecek neslin manevi olarak eğitilmesinin önemine dikkat çekti.

Arcaklıoğlu, "Daha önce Kur'an kursu yeri alabilmek için mücadele veriyorduk. Ama burada şu anda bildiğim kadarıyla 110 civarında Kur'an kursu bizim sosyal tesislerimizde mevcut. Şehir maddi olarak imar edilirken, maneviyat ihmal edilirse bizim yaptığımız bu binaları, ihmal ettiğimiz nesiller perişan eder." dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da göreve geldikleri günden bu yana ilçeye bağlı olan ve büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle olan köylere cami, Kur'an kursu, taziye evi sosyal tesis ve park yaptıklarını söyledi.

Tahmazoğlu, "Eskiden köylere belediyenin hizmetleri gitmezdi. Özel İdare üzerinden hizmet yapılırdı. O da bir yol yaparsa herkes elini öper başına koyardı. Köye sosyal tesis, park yapmak, gençlere eğitim malzemeleri dağıtmak mümkün değildi. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan yasayı değiştirdi ve köylerin hepsini belediyelere bağladı. Ancak her yerde bu kadar hizmet yapan belediye de yok. Kendi belediyem olduğu için söylemiyorum. Ama meclis üyelerimden, personellerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şahinbey Belediyesi gece-gündüz, şehir-köy demeden bütün halkın ihtiyaçlarını karşılamak için emrinizde ve hizmetinizdedir." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve mahalle halkının da katılımıyla dualar eşliğinde kurdele kesilerek sosyal tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından mahalle halkına Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan kitap dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir