• DOLAR 34.219
  • EURO 37.851
  • ALTIN 2925.217
  • ...
Diyarbakır Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Diyarbakır Söz Gazetesi: Müşahitler çekiliyor!
Seçim takviminde geri sayım başlarken, Güneydoğu illerinde partilerin kayıt yaptırdığı bazı sandık müşahitlerin peş peşe istifa etmeleri dikkat çekerken, "Müşahitler tehdit mi alıyor?" sorusunu gündeme getirdi.

Batman`da bazı partilerin sandık müşahitleri, 12 Haziran seçimlerinde sandıklarda görev almamak için İl ve ilçe Seçim kuruluna istifa dilekçesi verdi. Son gelen bilgilere göre Batman bölgesinde AK Parti`den 47, Saadet Partiden 2, CHP`den bir sandık müşahidinin görev almak istemediği öğrenildi. Sandık müşahitlerinden istifa edenlerin yerlerine Seçim kurulunun yenileri ataması bekleniliyor.

Yüksekova Raporu
KİAP Platformu 60 STK`nın da imzasıyla yayınladığı raporla Yüksekova`daki saldırının arkasında yatan olayları basına ve kamuoyuna deklare etti.

Platform adına raporu okuyan Erdem Der Başkanı İsmail Almalı; "Hazırlanan raporda yapılan gözlemler ve dinlenen tanıkların yanı sıra olay mahallinde yapılan incelemeler de dikkate alınarak şu kanaate vardık. Her halükarda sivil haklarını kullanmak dışında bir suçu ve işlevi bulunmayan Mustazaf-Der, ilçede faaliyetlerini yasal zeminde devam ettirme hakkına sahiptir. Yüksekova`da toplumsal kaos içinde bir Müslüman`ın katledilmesi, geçmişten ders almaya çalışan bizler ve tüm Kürt halkı için endişe vericidir. Zira yıllardır arzu ettiğimiz barış ortamına açıkça dinamit yerleştirmek olan bu hadise, esef verici ve gelecek açısından ürkütücü bir gelişmedir."

Öz Diyarbakır: Verilen ceza az
Diyarbakırspor Kulüp Müdürü Muhittin Ateş, Türkiye Futbol Federasyonu`nun Bursaspor`a verdiği cezanın çok az olduğunu söyledi.

Güneydoğu EKSPRES: Vekillik maaşımı hibe edeceğim
Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı ve Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu, Güneydoğu Ekspres Gazetesi`ni ziyaret etti. "Hür kürsü" için Diyarbakırlılardan oy isteyen Ensarioğlu, "Benim şaibeli bir mal varlığım yoktur. Meclis`e gidersem alacağım maaşı Diyarbakır`da halka yansıyan bir kuruma hibe edeceğim" dedi.

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir