• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İŞTE SON ANKET
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gezici Araştırma şirketinin yedi büyük şehirde yaptığı yerel seçim anketine göre Millet ve Cumhur ittifakı arasında kıran kırana bir seçim olacak gibi.

Gezici Araştırma şirketinin yedi büyük şehirde 4 bin 200 kişi ile yüz yüze görüşme metoduyla yürüttüğü anket  sonucuna göre 5 şehirde Cumhur İttifakı adayları 1 şehirde Millet İttifakı adayı 1 şehirde de İYİ Parti adayı önde görünüyor.

İşte anket sonuçları…

İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan anket sonuçlarında yüzde 54,2 ile birinci sırada Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Binali Yıldırım, ikinci sırada ise yüzde 45,8 ile Millet İttifakı’nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu görünüyor.

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk sırada yüzde 52,2 ile Cumhur İttifakı’nın AK Parti adayı Mehmet Özhaseki, ikinci sırada da yüzde 47,8 ile Millet İttifakı’nın CHP'li adayı Mansur Yavaş bulunuyor.

Adana

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yine ilk sırada yüzde 57,7 ile Cumhur İttifakı’nın MHP'li adayı Hüseyin Sözlü, yüzde 42,3 ile Millet İttifakı’nın CHP'li adayı Zeydan Karaların ikinci sırada bulunduğu görülüyor.

Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bu kez ilk sırada yüzde 51,2 ile Millet İttifakı’nın CHP'li adayı Mustafa Bozbey, yüzde 48,8 ile de Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Alinur Aktaş’ın ikinci sırada bulunduğu görülüyor.

Mersin

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk sırada yüzde 33,2 ile İyi Parti Adayı Burhanettin Kocamaz bulunuyor. Yüzde 30,2 ile CHP adayı Vahap Seçer ikinci ve yüzde 27,2 ile Cumhur İttifakı’nın MHP'li adayı Hamit Tuna üçüncü sırada.

Aydın

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk sırayı yüzde 52,2 ile bir kez daha Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Mustafa Savaş alırken, ikinci sırada yüzde 47,8 ile Millet İttifakı’nın CHP'li adayı Özlem Çerçioğlu bulunuyor. Bu şehirde HDP seçmeninin ise güçlü şekilde Özlem Çercioğlu’na destek verdiği belirtiliyor.

Hatay

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yüzde 53,8 ile Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı İbrahim Güler ilk sırada bulunuyor ve yüzde 43,5 ile Millet İttifakı’nın CHP'li adayı Lütfü Savaş ikinci sırada yer alıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir