• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Bu yıl 23'üncü kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) dünyanın en büyük dört turizm organizasyonundan biri olma özelliğini taşıyor. Emitt 2019 Fuarı’nın açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile çok sayıda yerli ve yabancı turizm otoritesi tarafından gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören fuar, geniş bir katılımla binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Emitt 2019 Fuarı’na, Dicle Kalkınma Ajansı faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesindeki Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illeriyle birlikte kapsamlı bir katılım sağladı.

Dört ilin valilik il kültür turizm müdürlükleri ve belediyeleriyle yapılan iş birliği sonucunda ilde bulunan seyahat acenteleri ve otellerinin yanı sıra şehrin turistik yerleri tanıtıldı.

DİKA öncülüğünde oluşturulan stantlar her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgi odağı oldu.  Ajans Emitt Fuarı’na katılım sağlayarak, Bölge illerinin tanıtılmasına, turizmcilerin iş birlikleri geliştirmesine ve sektör kuruluşlarının turizm alanında ortaklaşa çalışmalar yürütmesine destek oldu.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Emitt Turizm Fuarı Türkiye’nin turizm sektöründeki en önemli organizasyonu olup Ajans olarak katıldığımız önemli fuarlardan birisidir. Ajansımızın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’ndeki dört ilimizi turizm anlamında canlandırmak için bir fırsattır. Ajans Bölgemiz olan TRC3 Bölgesi’ndeki dört ilimiz, başta tarih, kültür ve inanç turizmi olmak üzere pek çok farklı turizm alanında önemli bir potansiyele sahiptir. Gelecek dönemlerde, turizm kalkınmanın öncü sektörü haline gelecektir. Bu nedenle Ajansımız, Bölge’nin diğer kurum ve kuruluşları ile birlikte, turizm sektöründe oldukça etkili olan Emitt Fuarı’nda illerimizin tanıtılmasına yönelik çalışmaların koordinasyon ve finansmanını üstlenmiştir. Kalkınmanın yerel potansiyelin harekete geçirilmesiyle gerçekleşebileceği inancıyla bölgemizdeki paydaşlarımızla iş birliği içerisinde olmak önceliğimizdir.” dedi. (İLKHA)