• DOLAR 34.564
  • EURO 36.639
  • ALTIN 2922.318
  • ...
Dindar Gençlik Mi? AYYAŞ Gençlik Mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Toplumu yozlaştırma ve özellikle gençleri manevi değerlerden uzaklaştırma amacıyla festival adı altında düzenlenen ahlaksız organizasyonlara her gün bir yenisi ekleniyor. Bu festivallerden sonuncusu İstanbul’un manevi sultanlarından Eyüp Sultan Hazretlerinin yanı başında yapılması planlanıyor.
 
Bilgi Üniversitesinin kampüsünde Ak Parti`li Eyüp Belediyesi’nin bilgisi dahilinde düzenlenecek olan bira festivaline Eyüplüler ve STK’lar tepki göstererek festivalin iptal edilmesini istedi
 
Gençleri Biraya Alıştırıyorlar
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, açıklamada, alkol firmalarının bu tür etkinliklerle gençleri hedef aldığını ve yeni alkol kullanıcıları kazanmayı amaçladıklarını belirtti. Balcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Gençlerin ilgi alanına giren etkinliklerde alkollü içki markalarını çağrıştıracak hiçbir şey bulundurulamaz.
 
Bu festivalin isminin bir alkol markası olması ise bu yasaya kesinlikle aykırıdır. TAPDK bu etkinliklere 24 yaş sınırı getirmiştir. Buna rağmen bu festivallerde yeterli denetim yapılmıyor. Gençlerimizi bu festivallerde biraya alıştırıyorlar. Bu konuda da gereken uyarılarımızı yaptık. Valiliğe dilekçemizi verdik, bundan sonra bu konuda sorumluluk İstanbul Valiliği`nindir.”
 
ONLARCASI YAPILDI ONLARCASI DA YAPILACAK
İstanbul’da, Mübarek Üç Ayları da kapsayan bu yaz döneminde çeşitli isimler altında ve farklı yerlerde bir dizi ahlak dışı organizasyon düzenlendi. Ahlakı yozlaştırma amacıyla gerçekleştirilen bu festivaller özellikle gençleri hedef alıyor. Konser adı verilen bu festivallerden yaklaşık on tanesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. 14-15 Temmuz’ Eyüp Sultanda yapılacak olan bira festivalinin ardından yine Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında da yine onlarcası düzenlenecek. Bu organizasyonların tanıtımı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı billboardlarda ve reklam alanlarında yapılıyor.
 
Emrah Tel / İstanbul
Ahlaki yozlaşma, toplumu her yönüyle kuşatırken, ahlakı yozlaştırma projelerine her gün bir yenisi ekleniyor. Yozlaşmada en büyük etkiyi yapan bazı televizyon kanalları, internet siteleri, gazete ve dergilerden sonra son yıllarda artan ve gelenek haline getirilmeye çalışılan içkili konserler ve festivaller gündemde.
 
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Parkorman’da gerçekleşen ve ahlak dışı görüntülere sahne olan Tuborg Goldfest festivalinin ardından şimdi de benzeri bir festival, Eyüp Sultan gibi mübarek bir ilçede yapılması planlanıyor. 14–15 Temmuz tarihlerinde Bilgi Üniversitesi’nin Santral İstanbul kampüsünde düzenlenmesi planlanan “Efes Pilsen One Love Festival” organizasyonda gençlere yönelik büyük bir dejenerasyon gündemde.
 
Ramazan ayına sayılı günler kala Eyüp Sultan’da yapılması planlanan festivale tüm Eyüplüler, Sivil Toplum Kuruluşları karşı çıktı. Böyle bir organizasyonun Eyüp Sultanda yapılmasının bilinçli bir dejenerasyon hareketi olduğunu belirten Eyüplüler “Böyle bir şey kabul edilemez. Sonuna kadar tepkimizi sürdüreceğiz. Organizasyonun bir an önce iptal edilmesini istiyoruz” diye tepki gösterdi.
 
REKLAMI EYÜP BELEDİYESİ YAPIYOR
Eyüp’te Sultan II Abdülhamit tarafından İstanbul`un elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulan tarihi Santral, 2004 yılında Başbakan Recep Tayyib Erdoğan`ın bilgisi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda Bilgi Üniversitesi`ne tahsis edildi.
 
Ancak o tarihten bu yana bu ve benzeri birçok ahlak dışı organizasyona ev sahipliği yapan Bilgi Üniversitesi ismini eğitim çalışmaları ile değil gençleri ve toplumu ifsat edecek olan faaliyetlere ev sahipliği yaparak duyurdu. Geçtiğimiz yıl da Eyüp Belediyesinin sınırlarındaki tüm billboardları donatarak reklamını yaptığı bira festivali ahlaksız görüntülere sahne olmuş ve yoğun tepki almıştı.
 
Eyüp Belediyesi tüm bu tepkilere ve Anayasanın 58. Maddesinin 2. Fıkrasında belirtilen "Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır” ifadesine rağmen bu yıl da gerekli izinleri vererek billboardlarda ahlaksız organizasyonun tanıtımını sağladı.
 
EYÜPLÜLERDEN BÜYÜK TEPKİ
Yapılması planlanan ahlak dışı festivale tepki gösteren Eyüp Sultan Platformu sözcülerinden Karadenizliler Derneği Kurucu Başkanı Harun Temiz, “Bu festivalin aynısı geçtiğimiz yıl da yapılmıştı. Bu yıl bu festivalin yapılmasına tepki ve bir an önce iptal edilmesi adına bir platform kurduk. Eyüp Sultan Platformuna bazı siyasi oluşumlardan, sivil toplum kuruluşlarına, vakıflardan gençlerin oluşturduğu taraftar derneklerine kadar yaklaşık 30 kurum destek verdi. Ve hazırladığımız dilekçe örneklerini Cumhurbaşkanlığı`ndan, Başbakanlığına, İçişlerinden Eğitim Bakanlığına, İstanbul Valiliğinden Belediye başkanlığına kadar 13 yetkili kuruma gönderdik. Ancak bize dönüş yapılmadı. Daha sonra Eyüp Belediye Başkanı oluşturduğumuz platformla iletişime geçerek ‘Festival olsun da Efes logosunu kaldıralım’ diye bir teklifte bulundu. Olur mu öyle şey? Logo kalksın içmeye devam etsinler. Nerede kaldı o zaman dindar gençlik” diye sordu.
 
İNANCIMIZIN GEREĞİNİ YAPIYORUZ
Geçtiğimiz yıl Başbakan Erdoğan’ın Antalya Belediyesi tarafından düzenlenen bira festivaline yönelik tepkilerini hatırlatan Temiz, “Eyüp Belediyesi Ak Partili olduğu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi Üniversitesine sponsor olduğu için Başbakan bu organizasyona ses çıkarmıyor. Yani işin içinde çıkar ilişkisi var. Ama biz işin kâr ve zarar boyutuna bakmıyoruz, inancımızın gereği olarak yapılacak olan bu bira festivaline elle dille ve kalple buğz etmek zorundayız.
 
Bir Müslümanın yapması gereken de budur. Biz de yapmamız gerekeni yapıyoruz. Dolayısıyla bu siyasi değil siyaset üstü bir duruma geldi. Mekke, Medine, Kudüs, Mescid-i Aksa’dan sonra en mübarek beldelerden biri olan Eyüp Sultan’da böyle bir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu.
 
EYÜP ÖZELLİKLE SEÇİLDİ
Böylesi bir organizasyonun muhafazakâr sakinleri olan Eyüp Sultan Hazretlerinin yanı başında Eyüp Sultan ilçesinde yapılmasının manidar olduğunu belirten Temiz; “Eyüp’te dahi bunu yapıyoruz. Hem Ramazana 4 gün kala yapıyor hem de geleneksel hale getiriyoruz. Biz istediğimiz yerde yer içeriz, kimse karışamaz’ demeye getiriyorlar.
 
Bakın seçim dönemleri bütün siyasi partiler gelir ve ‘Mübarek Eyüp Sultan Hazretleri’ diye başlar, duyguları istismar eder, oy alır giderler. Sonra ardından bu tür olaylarda ‘Siz tepki gösterin biz gereğini yapalım’ diyorlar.
 
Ya biz kamuoyu oluşturup, biz tepki göstereceksek bu millet sizi niye seçti. Bakın Eyüp’ün içki içen adamı bile bunu kaldırmaz. Buna bir an önce son versinler ve bu organizasyonu bir daha gündeme gelmemek üzere iptal etsinler” ifadelerini kullandı.
 
EYÜP’TE BÖYLE BİR FESTİVAL OLAMAZ
Festivale tepki göstermek amacıyla internet ortamında mail, twitter ve facebook gibi oturumlar açarak seslerini duyuran Eyüplüler Grubu sözcüsü radyo programcısı Uğur Bozdağ, “Biz kimsenin inancına, yaşantısına, sanat anlayışına karşı değiliz. İçki içene de zararlarını belki anlatırız ama içip içmemesine karışmayız.
 
Geriye kalan kısmı onun sorunudur. Ancak Osmanlı’dan yadigâr kalan bu mekânda ve Eyüp Sultan İlçesinin sınırları içerisinde, mübarek üç ayların içinde tam da Ramazan ayının girişine yakın bir tarihte böyle bir festivalin bizler gibi tüm Eyüplüleri ve Eyüp Sultan severlerini rencide edeceğini hem siyasi ve mülki erkânın hem de festivalin sponsoru olan firmaların ve Bilgi Üniversitesi yetkililerinin bilmesi ve bu hassasiyetlere uygun bir şekilde hareket etmesini istiyoruz.
 
Bu organizasyon Eyüplülerin hatta Eyüplü gençlerin dahi hoşuna gitmiyor. Bakın burada bir kamuoyu oluştu, tepkiler var. Bu festival burada kesinlikle olamaz diyoruz. İstanbul Valiliği, İBB, Eyüp Belediyesi, Eyüp’teki STK’lar, siyasi oluşumlardan buradaki manevi bütünlüğü korumaları adına duyarlı olmalarını istiyoruz.
 
Biz istiyoruz ki bu festival burada olmasın. Eyüp’teki manevi atmosfer herkesi kapsıyor. Biri kalkıp bu atmosfere gölge düşürürse burada ciddi sıkıntılar oluşur ve oluştu da” dedi.
 
MÜBAREK AYLARDA MÜBAREK BİR YERDE KABUL EDİLEMEZ
Eyüplüler, festivale büyük tepki gösterdi. İşte ahlak dışı festivale tepki gösteren Eyüplülerden bazıları;
Mesut Ekinci: Ben bu festivale kesinlikle karşıyım. Eyüp gibi Müslüman bir ilçeye bir hakaret... Ramazana birkaç gün kala Eyüp Sultan Hazretlerinin yanı başında bunun yapılması kesinlikle uygun değil.
 
İlyas Yıldız: Biz Eyüplüler olarak bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bir de Ramazana 4 gün kala yapılacakmış, bunu kesinlikle kabul edemeyiz.
 
Şaban Çelen: Eğer bir eğitim yeri, bir üniversite böyle bir zamanda böyle bir yerde böyle bir festivali yapabilecek kadar küçülüyorsa diyecek bir şey yok.
 
Sait Güler: Bu mübarek yerde alkol tüketmek Osmanlıdan bu yana yasak. Bugün ne hale geldik. Ortamı, meydanı görüyorsunuz. Bunlar yakışıksız şeyler, terbiyesizlik, başka izahı yok.
 
Mehdi Koç: Eyüp Sultan’da böyle bir festivalin düzenlenmesine kesinlikle karşıyız. Bu olmayacak bir şey. Eyüplü olarak bunu kabul etmiyoruz.
 
Bir üniversite neden adını ‘BİRA’ ile duyurmak ister?
Yapılacak olan ahlaksız festivale tepkiler artarak devam ederken ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Bilgi Üniversitesi rektörlüğünü yapan Prof. Dr. Mehmet Remzi Sanver 2010 yılında Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’nın Üstadı seçilmiş
 
Şükrü Gündüz / İstanbul
Onlarca sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Eyüp Platformu, İstanbul Valiliği önünde bir basın açıklaması yaparak Ramazan ayına 5 gün kala yapılmak istenen bu festivalin iptal edilmesini istedi.
 
Platform adına basın açıklamasını okuyan Avukat Cengiz Ertekin, “Eyüp Sultan Hazretleri ve çok sayıda sahabe ve şehit türbelerine sadece 1 km uzaklıkta olan bu mekânda, yapılacak olan festivalin, bira ve içki festivali olduğu aşikardır. Çünkü geçtiğimiz senelerde de müzik festivali adı altında düzenlenen programlar bira ve içki festivaline dönüşmüştür.
 
Ramazan Ayna 5 gün kala, ülkemizin dört bir yanından manevi havasını teneffüs etmek üzere her kesimden yüz binlerce insanımızın ziyaret ettiği Eyüp ilçemizde müzik festivali adı altında bira festivali yapılmasını istemiyoruz. Yapılacak bira festivaline katılacak olan binlerce gencimizin alkolden korunması için yetkililerden bu festivali iptal etmelerini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Bilgi Üniversitesinin bu ve benzeri organizasyonlara ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Ertekin, “İlçemizde bulunan söz konusu tarihi mekan; eğitim öğretim faaliyetlerinden daha çok, gençlerimizin alkole teşvik edildiği, milli ve manevi değerlerimize karşı yapılan faaliyetlerle anılır hale gelmiştir” dedi.
 
REKTÖR MASON ÜSTADI ÇIKTI
Santral İstanbul kampüsünde yapılacak olan bira festivali ile adını duyuran Bilgi Üniversitesi neden bu tür etkinliklere destek oluyor? Üniversite yönetimi geçen yıl aynı yerde böyle bir etkinliğin yapılmasına izin vermişti. Geçen yıl gösterilen tepkileri görmezden gelen üniversite yönetimi bu yıl yine bu etkinliği kendi kampüsünde yaptırıyor.
 
Bilgi Üniversitesinin rektörlüğünü ise Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’nın Üstadı olan Prof. Dr. Mehmet Remzi Sanver yapıyor. Sanver bir gazeteye verdiği röportajda kendisini şöyle anlatıyor: “Mason locasına 20 yaşında girdim. Galatasaraylılık ve masonluk babadan ama rektörlük sürpriz oldu.
 
Masonluk da bizde aile geleneği. Çok genç yaşta biraz babadan gelme bir süreçle locaya girdim. İdari süreçlere genç yaşta dahil edildim. 2010’un haziran ayında ‘Büyük Üstad’ oldum”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir