• DOLAR 34.229
  • EURO 37.909
  • ALTIN 2911.683
  • ...
HAS Parti`den Mustazaf-Der`e Taziye Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 5 Mayıs 2011 günü Yüksekova Mustazaf-Der Şubesine yapılan saldırı sonucu silahla ateş edilerek şehid edilen Ubeydullah Durna için taziyeler devam ediyor. Has Parti Van İl Başkanı Rasim Aslan öncülüğünde Mustazaf-Der Van şubesine taziye ziyaretinde bulunan HAS Partililer, olayla ilgili olarak dernek sekreteri Ferhat Aköz`den bilgi aldı.

Ubeydullah Durna`nın katledilmesi ve sonrası hakkında heyeti bilgilendiren Aköz, BDP`nin hem olayı yapmadığını söylemesi, ama sonrasında kendileri yapmışçasına olaya sahip çıkıp Yüksekova`da bulunan diğer üyelerini tehdit etmelerinin anlaşılamaz bir durum olduğunu belirtti.

Yüksekova Gibi Bir Yerde Bir Tek Sizin İslami Çalışmanız Var
Taziye ziyaretinde bulunan heyet adına kısa bir taziye konuşması yapan Rasim Aslan, bu acının Müslümanların ortak acısı olduğu ancak peygamberlikten sonra en ulvi makam olan şahadete bir kardeşimizin ulaşmasının kendileri için onur verici olduğunu belirtti. Aslan, "Maalesef bakıyoruz ki, Yüksekova gibi bir yerde bir tek sizin İslami bir çalışmanız var. Hamdolsun bu gurur verici bir olay. Gönül ister ki daha çok İslami çalışmalar olsaydı.

Ancak bu bir türlü mümkün olmadı. İş bu noktaya gelince haliyle İslam karşıtları hoşlanmayacaktır. Bizlere kurşun sıkılacak ve bu uğurda canımızdan da olacağız. İşin ucunda şahadet olduktan sonra kurşunu sıkan kim olursa olsun bizim için fark etmez. Neticede bu kurşun inancımıza sıkılmıştır. Bizim için önemli olan da budur" diye konuştu.

Elimizden geldiğince oynanan oyunlara alet olmayacağız diyen Aslan, "Yaşanan tüm bu gelişmelere karşı sabredecek ve onların seviyesine inmeyeceğiz. Birileri belli ki ortamı karıştırmaya çalışıyor, ancak biz onların bu oyunlarına alet olmayacağız." dedi.

Fikret Özkan - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22327.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22328.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22326.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir