• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
17 Köy Şap Sebebiyle Karantinaya Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sancı, "Hastalığın daha fazla yayılmaması için tüm tedbirler alındı. Köylerdeki hayvanların şap aşısı, hastalık ihbarı alınır alınmaz başarıyla uygulandı. Ayrıca koruma bölgesinde kalan hayvan pazarı, bir süre daha kapalı kalmaya devam edecek." dedi.

Şap sebebiyle gelişmiş ülkelerin dahi tedirginlik duyduğunu ve her an maruz kalacaklarmış gibi tedbirler aldığını vurgulayan İl Müdürü Sancı, hastalığın ülkeler arası politik, stratejik ve ticari önemi olduğunu söyledi. Şapın 2012 yılının ilk aylarında Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, İzmir ve Manisa ile Balıkesir`in bazı ilçelerinde, İran menşeli Asia-1 tipinin şeklinde ortaya çıktığını ve hızla yayılmaya başladığını hatırlattı. Balıkesir`de daha fazla yayılmaması için bütün tedbirlerin alındığını belirten Engin Sancı, "Köylerdeki hayvanların aşılama çalışmaları, hastalık ihbarı alınır alınmaz hastalık çıkan mihrak ve çevresinde başarıyla uygulandı. Çalışmalar sonucunda hastalığın yayılması durmuş ve sönüş eğilimine girmiştir. Şu an itibarıyla ilimiz merkezinde beş mihrak kalmış bulunmaktadır. Buna bağlı olarak çevresindeki 17 köy, koruma bölgesinde kaldığından dolayı karantina altındadır. İlimiz hayvan pazarı, şu an hastalık devam eden Yakupköy köyünün koruma bölgesinde olduğundan bir süre daha kapalı kalmaya devam edecektir. Yakupköy`de hastalık sönüşünü müteakip hayvan pazarımız da açılacaktır." şeklinde konuştu.

Şap hastalığıyla etkili mücadele için yetiştiricilerin ve köylülerin daha hassas davranması gerektiğini ifade eden Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, "Bu tedbirler de sene başından beri ve geçmiş yıllarda köylerde uyguladığımız gece eğitimi programlarıyla anlatılmış, yetiştiricilerimiz hastalık konusunda bilinçlendirilmiştir." dedi.

CİHAN


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir