• DOLAR 32.344
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2400.732
  • ...
Bingöl Valiliğinden Operasyon Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Valiliği Sancak beldesinde PKK mensupları ile askerler arasında çıkan çatışma ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Açıklamada, çatışma sırasında 3`ü kadın 5 PKK`lının öldüğü ifade edilerek öldürülen PKK`lılardan Serhat Fırat`ın örgütün Yayladere grup sorumlusu olduğu öne sürüldü.

 

Bingöl Valiliğinin yaptığı açıklamada, \"Bingöl ili, Sancak beldesi, Sarıgümüş Mahallesine bir grup Pkk mensubunun geleceği istihbaratını alan Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Jandarma Özel Harekât Timleri ile icra edilen operasyon esnasında 10 Temmuz 2012 günü saat:23.50 sıralarında 5 kişilik PKK mensubu ile karşılaşılmış, güvenlik güçlerinın teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren PKK mensupları ile silahlı çatışma yaşanmıştır\" denildi.

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: \"Çatışma sonrası arazide yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, aralarında pkk örgütünün sözde Yayladere Grup Sorumlusu Serhat Fırat (K) M.D.`nin de bulunduğu (3)`ü bayan (2)`si erkek 5 pkk mensubu öldürülürken, üzerlerinde (5) Kaleşnikof piyade tüfeği, (7) el bombası, (17) şarjör, (1) el dürbünü, (1) büyük telsiz, (1) küçük el telsizi, bir miktar para (TL. ve ABD Doları) ve örgütsel doküman ele geçirildi.

1,5 yıl içerisinde Bingöl ili genelinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonlarda örgütün sözde eyalet koordinatörü ve bölge sorumlularının da bulunduğu (38) ölü, (22)` si sağ olmak üzere toplam (60) terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.\" (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir