• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
İHH`dan Yetim Kızlara Çeyiz Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atila yaptığı açıklamada, dinimizde ve medeniyetimizde yuva kurarken imanın ve insanlığın esas alınması gerektiği tavsiye ediliyor. Aksi durumda sadece madde, güzellik ve makam ile saadet bulunamayacağı ifade ediliyor. Biz de Vakıf olarak Urfa`mızda evlilik çağındaki 5 yetim kızımıza çeyiz yardımı yaptık. Her bir kızımıza piyasa değeri 1.340 TL olan, toplam 6.700 TL`lik çeyiz seti yardımı yaptık\" dedi.

İslam büyüklerinin, iki gencin mutlu bir yuva kurmalarına vesile olmak konusunda oldukça titiz davrandıklarını ifade eden Atila, Bekarları evlendirmek, aracı olmak, fakirlere yardım etmek en büyük hayırlardan biri olarak ifade edilmiştir. Tarihte, sırf bekarları evlendirmek, açları doyurmak, yetimleri korumak ve kollamak, kimsesizlere kol kanat germek gibi amaçlar için vakıflar kurulmuştur.

Vakfımız da medeniyetimizin ve kültürümüzün en önemli hasletlerinden biri olan bekarları evlendirmek hususunda sosyal sorumluluk üstleniyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak evlilik hazırlığı yapan kızlarımıza çeyiz seti yardımları yapıyoruz\" diye konuştu. (Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir