• DOLAR 34.172
  • EURO 37.815
  • ALTIN 2922.474
  • ...
Eğitim-Bir-Sen: 28 Şubat Fişlemeleri Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Denizli 2 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. Alaattin Şen, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)`nde 28 Şubat sürecindeki fişlemelere benzer uygulamaların devam ettiğini belirterek, YÖK`ü ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ü soruşturma başlatmaları için göreve davet etti.

Prof. Dr. Şen, düzenlediği basın toplantısında üyeleri Bülent Karaca`ya sendikalarından istifa etmediği için işkence yapıldığını öne sürerek, "Kadrosu Çivril Meslek Yüksekokulu`nda bulunan ve görevlendirme güvenlik şube müdürlüğü yapan F. Söylev ile şefler B. Sökmen ve H. Önür tarafından üyemiz Karaca`ya önce ağza alınmayacak küfürler ve hakaretler savruluyor, sonra zorla ve tehditle arabaya sokulup meçhul yerlere götürülmek isteniyor. Olay yerindeki görevli polis memuru M. Şimşek`in `dur` ihtarı karşısında bile onu iterek, `Bu bizim aramızda bir konu, sen odana git.` deme cüretini gösterenler hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, TCK`nin 106. maddesi gereği, `birden fazla kişiyle tehdit` ve `hakaret` suçlarından dava açılmıştır." şeklinde konuştu.

Dava süreci devam ederken üyelerine davadan çekilmesi için baskılar yapıldığını belirten Alaattin Şen, "Nöbet görevleri ağırlaştırılmış, sırayla verilmesi gereken gece nöbeti üyemiz Bülent Karaca`ya sürekli hale getirilmiştir ve halen bu baskılar devam etmektedir. İşin ilginç tarafı ise davayla ilgili dosyaya üniversite tarafından gönderilen evraklar, PAÜ`de 28 Şubat misallerinin devam ettiğini gösterdi.

Dava dosyasına sunulan evraklar 2006, 2008 ve 2010 yıllarına ait isimsiz, imzasız ve nitelikli evrak özelliği olmayan fişlemelerdir." dedi. PAÜ`de halen sözleşmeli olarak işe alınan özel güvenlik elemanlarından G.K. ve İ.P.`nin fişleme işi için kullanıldığı duyumlarını aldıklarını söyleyen Şen, şunları kaydetti:

"Bu kişilerin,herhangi bir izinleri olmadığı halde sivil giyindirilerek akademik ve idari personelden belirledikleri kişileri takip ettirdikleri duyumlarını almaktayız. Anayasa`nın değiştiği, özgürlüklerin önünün açıldığı, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan darbecilerinin yargılandığı bir dönemde PAÜ`de darbe ürünü fişleme ve uygulamaların devam ettiğini görmek ve yaşamak utanç verici bir durumdur. Başta YÖK Başkanı olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`den talebimiz, YÖK Yasası`nın bir an evvel özgürlüklerin önünü açacak şekilde değiştirilmesini sağlayacak adımları ivedilikle atmalarıdır. PAÜ`de yaşanan bu çağdışı uygulamalara tüm paydaşların karşı durmasını bekliyor, yukarıda saydığımız yetkili makamları göreve davet ediyoruz."

Dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir