• DOLAR 34.183
  • EURO 37.853
  • ALTIN 2908.62
  • ...
Güneş Gözlüğü Alırken Gözünüzden Olmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Hangi tür malzemeden yapıldığı ve içinde ne tür kimyasal maddelerin bulunduğu bilinmeyen sahte güneş gözlüklerinin göz sağlığına kalıcı zararlar verdiğini ifade eden uzmanlar, bu tür güneş gözlüklerinin kullanılmamasını öneriyor.

Önceleri cadde ve sokakların köşe başlarını tutan işporta tezgâhlarında satılan kalitesiz güneş gözlükleri, günümüzde artık marketlerin gözlük reyonlarını süslüyor. Genellikle Uzakdoğu ülkelerinden Türkiye`ye gelen ve çok ucuz fiyatlarla satışa sunulan sahte güneş gözlükleri, düşük kaliteli camlardan imal edilmeleri sebebiyle ileri yaşlarda katarakt ve glokom gibi göz hastalıklarına yol açabiliyor.

Sahte Gözlükler Kalıcı Zarar Verir
Güneş gözlüğü alınmadan önce mutlaka doktor muayenesinden geçilmesi gerekiyor. Güneşin zararlı ışınları katarakt, göz kuruluğu gibi birçok göz hastalığa neden oluyor. Her gün onlarca kişi göz yanması ve kaşınması şikâyetlerinden hastanelere başvuruyor. Bu şikâyetlerin çoğu, yanlış gözlük kullanımı ve gözlük kullanılmamasından kaynaklanıyor.

Güneş ışınlarından korunmak için güneş gözlüğü takılmalı. Ancak piyasada bulunan kalitesiz güneş gözlükleri, göz sağlığına ciddi zararlar veriyor. Gözler ultraviyole ışınlardan gerçek güneş gözlükleri ile korunur. Sahte güneş gözlükleri renginden dolayı gözbebeğinin fazla büyümesine neden oluyor. Bu da gözde kalıcı zararlara, hatta körlüğe bile neden olabiliyor. İşportada satılan güneş gözlükleri nikel maddesinden yapılıyor. Nikel vücutta alerji yapan, kanserojen üreten bir maddedir. Nikel ultraviyole ışınlarını yeterli miktarda da tutmaz. Bunlar pencere camından yapılan kalitesiz gözlüklerdir, kolayca kırılabilir. Bu nedenle gözlükçülerden ve garantili gözlük almak gerekiyor. (Mehmet Laçin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir