• DOLAR 34.23
  • EURO 37.924
  • ALTIN 2914.307
  • ...
Mustazaflar Hareketi İstişare Toplantıları Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Mustazaflar ile Dayanışma Derneğinin kapatılması üzerine 27 Mayısta Diyarbakır İstasyon Meydanında yapılan Ahde Vefa mitinginde kuruluşunu ilan eden Mustazaflar Hareketi, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret programları kapsamında Doğubayazıt ilçesine gelerek Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt şubesini ziyarette bulundular.
 
Mustazaflar Hareketi Van bölge sözcüsü Av. M. Mehdi Oğuz ziyarette, hareketin amacı, hedefleri ve yapacağı çalışmalar hakkında cemiyetin yönetici, üye ve gönüllülerine bilgi verdi.
 
Şuana kadar ülkede çözülememiş veya çözülmek istenmemiş sorunlara çözüm bulma düşüncesiyle böyle bir siyasi oluşum içerine girildiğine dikkat çeken Oğuz, "Bizim amacımız gündem içerisinde bizim de siyasi bir partimiz olsun anlayışı değildir. Bizim tek gayemiz Rabbimizin razı olabileceği bir çizgi de çözüme ulaşılamamış sorunlara inmek ve elimizden geldiği kadarıyla bu sorunlara çözüm üretme konusunda halkımıza bir alternatif oluşturmaktır" dedi.
 
Konuşmasının devamında Üstad Bediüzzaman`ın siyaset hakkındaki görüşlerine değinerek, "Üstad`ın tasvip etmediği siyaseti değil, hakkı ve hakkaniyeti tanımlayan siyaseti kabul görüyoruz. Yani sadece kendimizin ürettiği çözüm önerilerinden ziyade Müslüman halkımızın yıllardır kısıtlanan hatta engellenen haklarını gözeten tüm önerilere açığız ve tasdik ederiz" dedi. Oğuz, Müslüman Kürt halkının dil, inanç ve haklarının önündeki engellerin kaldırılması hususunda çözüm üretme çabası içerisinde olduklarını ifade etti.
 
Dernek üye ve gönüllülerinin sorularını yanıtlayan hareket sözcüleri, yeni kurulan Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesine hayırlı olsun temennilerinde bulundular. (Ramazan Zeren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir