• DOLAR 34.245
  • EURO 37.831
  • ALTIN 2922.824
  • ...
Bir Kınama da Mardinde`ki STK`lardan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde Mustazaf-Der Şube Başkan yardımcısının katledilmesiyle sonuçlanan saldırılara herkesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti yetkilileri açıklama yaparak olayı kınadı.

 

Mardin`de faaliyet gösteren Dost-Der Başkanı Av. Yahya Turan yaptığı açıklamada; "Ubeydullah Durna kardeşimizin şehadetine yol açan saldırganlığı lanetliyor, Mustazaf-Der camiasına ve tüm Müslümanlara başsağlığı diliyoruz. Bu yapılan menfur saldırıyı kınadıklarını ve bu tür olayların İslami anlamda topluma hizmet eden STK`ların önünü kesmeye yönelik olduğunu belirtti. Özellikle bölgede halkımızın refah ve huzurunu kaçırmak için bazı güçler her yolu deniyorlar. Halkımızı kamplaştırarak halkın duygularıyla oynamaya çalışıyorlar. Bölgede kaos ortamı oluşturarak, insanları katlederek, dükkanları kapatarak, şiddete başvurarak ve olayları çarpıtarak kimseye fayda getirmeyeceği gibi tüm toplum bundan zarar görecektir. İslami Stk`lar da bu gibi durumlarda taşın altına ellerini koyabilmeli ve karşı duruş sergileyebilmelidir."şeklinde konuştu.

 

Marim-Der başkanı ve aynı zamanda Ak Parti Milletvekili Adayı A.Rahim Akdağ ise; "Mustazaf-Der`e saldırı yapıldı kan döküldü bu olayı tasvip etmiyorum kınıyorum. Bölgede huzur istiyoruz. Rabbim bir daha bu acıyı bize ve halkımıza yaşatmasın" dedi.

 

Has Parti İl Başkanı A.Kadir Şahin ise; "Yapılan bu olayı tasvip etmiyoruz. Şiddete karşıyız şiddetle bir yere varılmaz. Herkes kendini ifade edebilmeli ve birbirlerine saygı duymalı. Bölgenin bir daha kan ve gözyaşı yaşamamasını diliyorum".Şeklinde konuştu.

 

Saadet Partisi Mardin Milletvekili Adayı Doğan Bekin ise; "Bu tür olayların bir an önce önüne geçilmeli ve kardeşliğin tesis edilmesi gerekiyor. Akan kanın durdurulması için ve herkesin kendisini ifade etmesi için her yola başvurulmalı ve ne gerekiyorsa yapılmalıdır." dedi.

Mehmet Arasan-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir