• DOLAR 34.229
  • EURO 37.909
  • ALTIN 2911.683
  • ...
Suçüstü Yakalanan Hırsızlar Serbest Bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Bismil ilçesinde bir işyerinde hırsızlık yapan 3 kadın zanlı işyeri sahibi tarafından yakalanıp, polise teslim edilmişti. Emniyette ifadeleri alınan zanlılar daha sonra adli mercilere sevk edilmişti. Adli makamların görüntü kaydı olmasına rağmen hırsızları serbest bırakmasına işyeri sahibi Mizbah Korkmaz tepki gösterdi.

Savcılığın hırsızlık zanlılarını serbest bırakmasına tepki gösteren işyeri mağduru Mizbah Korkmaz, \"07 Temmuz günü akşam saat 19.00 sıralarında işyerime giren hırsızları kendi imkânlarımla yakaladım. Hırsızları polise teslim ettim, hırsızların bana verdiği 500 TL parayı kabul etmeyerek parayı ve işyerindeki güvenlik kamerasındaki görüntüleri polise verdim. Hırsızlardan davacı oldum. 08 Temmuz tarihinde sabah saat 10.00`da emniyetteki hırsızlar savcılığa çıkarıldı bu kadar delil olmasına rağmen savcılık tarafından serbest bırakıldılar.\" ifadelerini kullandı.

Mağdur Mizbah Korkmaz daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: \"Adalete güvenerek hırsız şebekesini adalete teslim ettim, ancak hayal kırıklığına uğradım. Adalet bunları bırakacaksa biz kime güvenelim. Hırsızlar bu kadar rahatça serbest bırakılıyorsa evimiz ve işyerlerimiz nasıl güvende olacak. İnternet üzerinden Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) girerek, başbakanın konuyla ilgili haberdar olması ve mağduriyetimin giderilmesi için şikayette bulundum. Adli mercilerin bu tutumundan şikayetçiyim. Şayet yasada böyle bir boşluk var ise bunun giderilmesini istiyorum.\" (Hasan Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir