• DOLAR 34.239
  • EURO 37.821
  • ALTIN 2927.046
  • ...
Van Barosundan Saldırıya Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde, yapılan gösteriler esnasında Mustazaf-Der bürosuna yapılan saldırı sonucu Dernek başkan yardımcısı Ubeydullah Durna`nın katledilmesi Van Barosu tarafından yapılan bir basın bildiriyle kınandı.

Yapılan basın bildirisinde, "Seçimlere bir ay gibi bir zaman kala, toplumsal gerilimi artırmak isteyenler tarafından yeni oyunlar sahneye konuluyor olması bizleri endişelendirmektedir" denilerek çok hassas bir dönemden geçildiği belirtildi.

Basın bildirisini okuyan Van Barosu Başkanı Av. Orhan Hemedoğlu, "Bölgemizde yıllardır süregelen bu tür gösteri, toplantı ve yürüyüşlerde kamuoyunun da yakından takip etmiş olduğu üzere taş atıldığı, hatta yer yer molotofkokteyli kullanıldığı bilinen bir gerçektir. Ancak bugüne kadar ki hiçbir olayda, güvenlik kuvvetlerine veya sivil vatandaşlara yönelik, topluluk içinden silahla ateş edildiği vaki değildir. Silahın kullanıldığı yer, zaman ve hedef alınan kişi veya kuruluş, oynanmak istenen oyunu gözler önüne sermektedir" dedi.

Hemedoğlu, "Bölgemizde yıllarca yaşanan kardeş kavgalarının, ölümlerin ve o karanlık zamanların bir daha geri gelmemek üzere tarihe gömülmüş olmasını diliyoruz" temennisinde bulunarak açıklamasına son verdi.

Fikret Özkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir