• DOLAR 34.257
  • EURO 37.604
  • ALTIN 2915.149
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`dan yayın yapan bazı gazetelerden başlıklar şöyle:

 

VAN OLAY GAZETESİ: Sebze ve Meyveye Ramazan Zammı
Van`da, yaklaşan Ramazan ayı öncesi sebze ve meyve fiyatları artarken, yaşanan depremin de fiyat artışını etkilediği belirtildi.
Van`da yaşanan 2 büyük deprem birçok sektörde olduğu gibi sebze üretimini de olumsuz etkiledi. Van Belediyesi Toptancı Sebze ve Meyve Halı esnafı, fiyatların her geçen gün daha da arttığını ve yüksek fiyattan dolayı kendilerinin de rahatsız olduğunu söylediler.

Belediye Su Parasını İstiyor
Van Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, konteynır kentlerde kullanılan elektrikten dolayı TEDAŞ`a ödeme yapıldığı gibi belediyeye de ödeme yapılmasını istedi.
Bozyiğit, konteynır kentlerde kullanılan elektrikten dolayı TEDAŞ`a 170 trilyon para ödendiği ve bu kadar soruna rağmen belediyeye hiç ödeme yapılmadığını da söyledi. Selim Bozyiğit, \"Biz konteynır kentlerin tamamına su verdik. Bunun bedelini istiyoruz.

 

BÖLGE GAZETESİ: \"Hava sıcaklıkları sağlığı olumsuz etkileyebilir\"
Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren aşırı hava sıcakları ile birlikte nem oranında artış yaşandığını söyleyerek, bu durumun insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.
Van`daki Seyyar Satıcı Ve Dilencilere Sözlü Uyarı
Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri seyyar satıcılara ve dilencilere sözlü uyarıda bulundu.

 

GAZETEVAN: Ak Parti Van İl Teşkilatında Kongre Heyecanı
Milletvekilleri, il, ilçe başkanları ve diğer yöneticiler ile gönüllü partililer sık sık toplantılar yaparak kongre öncesi büyük bir çalışma başlattı.
Van`da Kavga : 7 Kişi Yaralı
Aralarında husumet bulunan Gil ve Atlağ ailelerinin fertleri, bugün öğlen saatlerinde Şerefiye Mahallesi Ulu Camii arkasında karşılaştı. Van`da iki aile arasında sokak ortasında çıkan taşlı sopalı kavgada 7 kişi yaralandı.

 

PRESTİJ HABER: Tutuklamalara Kılıf Aranıyor
Van Belediyesi Başkanvekili Sabri Abi, Bekir Kaya`nın bıraktığı çalışmaları kararlı bir şekilde yürüttüklerini belirterek, Van halkına hizmet götürmeye kararlı bir şekilde devam edeceklerini söyledi. Bekir Kaya`nın halk tarafından çok sevilen bir insan olduğunu söyleyen Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Van tarihinde görülmeyen hizmetlere imza atan ve atmaya devam eden Bekir Kaya`nın bu çalışmalarının hazmadilemediğini ve bu nedenle tutuklandığını açıkladı.

 

VAN SESİ: Başbakan İçin Hazırlıklar Başladı
Van`ın Ak Parti Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan, Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın 13 Temmuz tarihinde yapacağı açıklanan ziyareti öncesi yoğun bir hazırlık çalışması yürütüyor.
Offshore`un Kalbi Van`da Attı
Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası`nın `Van Grand Prix 1` ve `Van-Erciş Grand Prix 2` adını taşıyan 5. ve 6. yarışları, Van Gölü`nün mavi sularında start aldı. Zorlu geçen 5. etabı, geçen yılın şampiyonu 88 numaralı `Stihl` ekibi, `ECI Men Cosmetics` isimli tekne ile 1. tamamladı.

 

VAN HABER: Van Belediyesi`ne 30 Bin TL Ceza
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın gözaltına alınarak tutuklanmasını protesto eden temizlik işçilerinin çöpleri toplamamasından dolayı, Van Belediyesi`ne 30 bin TL idari para cezası kesildi.
Nezir Baş`ın Binasına Raporlu Savunma
Van`da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve 18 kişiye mezar olan Sefa Apartmanı sahibi Nezir Baş hakkında yürütülen soruşturma kapsamında savcılık, binanın beton dayanım raporunu yeniden istedi. (Mahmut
Aytekin- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir