• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
BM-GYC: `Yerel Basını Suçlamak Acizliktir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkanlığı (BM-GYC) 2 yaşındaki bir çocuğun yanlış iğne sonucu hayatını kaybetmesi iddiaları ile ilgili olarak yapılan haberlere Batman Tabip Odası`nın tepki göstermesi üzerine açıklamada bulundu.
 
BM-GYC tarafından yapılan açıklamada Batman Tabip Odası
Başkanlığı`nın yerel medyayı suçlayıcı bazı ifadeler kullandığına dikkat çekilerek "Doğruları açığa çıkarmayıp, yerel basını suçlamak acizliktir" ifadesi kullanıldı.
 
Açıklamada, 26 Haziran 2012 tarihinde meydana gelen ve Ayşe Ekin (2) adındaki kız çocuğunun ölümü ile sonuçlanan olayla ilgili olarak yerel basında çıkan haberlere açıklama gönderen Batman Tabipler Odası Başkanlığını, yerel basına yönelik olarak bazı ithamlarda bulunduğuna dikkat çekildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:"7 Nolu Aile Sağlık Merkezi`nde cereyan eden bu olay sonradan zatürre teşhisi konan çocuğun şüpheli ölümüne neden olmuştur. Bu haberin kaynağı Batman Valiliği`dir. Valilik internet sitesinde yayımlanan günlük asayiş bültenlerinde yer alan bilgiler incelenmiş muhatapları aranmış ve habere dönüştürülmüştür. Konuya ilişkin haberlerin tamamında "iddia" cümleleri kullanılmış ve muhatapların bu konuya açıklık getirmeleri istenmiştir. Açıklamayı Sağlık İl Müdürlüğünden beklerken Batman Tabip Odası`ndan gelmesi doğrusu bizleri şaşırttı. Çünkü Batman Tabip Odası bir meslek dayanışma örgütüdür. Doktor`ların olası bir ihmalinde savunma mekanizmasını harekete geçirmektedir. Nitekim son haberle ilgili olarak Batman Tabip Odası`nın yaptığı ilk basın açıklamasında savunma ve yerel basına ithamdan başka herhangi bir teknik ayrıntıya da yer verilmemişti"
 
Basının hür ve neyi yazıp yazmayacağı konusunda da kendisinin karar vereceğinin vurgulandığı açıklamada, "Gönül isterdi ki Batman Tabip Odası Başkanlığı, adı yolsuzluklara karışmış, tutuklanmış, haklarında soruşturmalar başlatılmış, ihmal sonucu ölümlere ve sakatlanmalara sebebiyet vermiş, Doktorlarla ilgili olarak da yaptırım uygulasın. Son olayla ilgili olarak Batman Tabip Odası Başkanlığı olayın gerçek yüzünü ortaya çıkarmak yerine kolay yolu seçerek, faturayı basına kesmeye çalışmıştır. Batman Tabip Odası eğer yerel basının doğru haber yazmadığını iddia ediyorsa buyursun gelsin sevk veren iki Doktor ve varsa belgeleri ile birlikte kamuoyu huzuruna çıkıp, basın toplantısı düzenlesin. İşte o zaman akla kara belli olacak ve takdiri halk verecektir. Bu teklifi kendilerine yaptığımız Batman Tabip Odası Başkanlığı`nın ayrıntılı basın toplantısını nezaketen reddetmeleri, doktorların bu olayda suçlu oldukları olasılığını daha da güçlendirmiştir. Biz burada suçlu varsa ortaya çıkarılmasını ve bir daha bu tür olayların yaşanmamasını istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. (Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir