• DOLAR 34.251
  • EURO 37.814
  • ALTIN 2929.072
  • ...
`PKK Saldırılarını Durdursun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi Batman Milletvekili Adayı İbrahim Güneş; "PKK eliyle Müslüman Kürtlere yapılan bir takım baskıları büyük bir endişe içinde izlediklerini belirterek, "PKK veya BDP`nin, bölgemizde olası bir Hizbullah-PKK çatışmasının sorumlusu olmak istemiyorsa bu saldırıları derhal durdurması gerektiğini kaydetti.

Bölgemizde son dönemlerde dindar kesime yönelik yaşanan baskıların derhal sonlandırılması gerektiğini ifade eden Saadet Partisi Batman Milletvekili Adayı İbrahim Güneş; "PKK eliyle Müslüman Kürtlere yapılan bir takım baskıları büyük bir endişe içinde izlemekteyiz." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Mustazaf Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcı Ubeydullah Durna`nın çirkin bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından buradaki Müslüman halkın üzerindeki baskıların artarak devam etmesinin, başta Kürtlerin olmak üzere tüm bölgenin huzurunu tehdit ettiğini dile getiren Güneş, "Basına yansıdığı kadarıyla edindiğimiz bilgilere göre Ubeydullah Durna`nın taziyesinin yapıldığı köyün elektrik ve suyu kasıtlı bir şekilde kesilmiştir. Dahası burada yaşayan Müslüman Kürtlerin bizatihi evlerine gidilerek tehdit edilmeleri kabul edilebilir bir durum değildir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye`nin her metrekaresinde yaşayan her vatandaşın özgürce yaşaması en büyük dileğimiz ve en büyük temennimizdir" diyen Güneş; "PKK veya BDP, bölgemizde olası bir Hizbullah-PKK çatışmasının sorumlusu olmak istemiyorsa bu saldırıları derhal durdurmalıdır. Akli selim yurtsever Kürt halkımızın da bu konuda gerekli hassasiyetleri göstermesini umut ediyorum. Çünkü Allah muhafaza olası bir çatışmanın en büyük mağduru yine bizler olacağız" şeklinde konuştu.

Veysi Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir