• DOLAR 34.262
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2917.765
  • ...
AK Parti Teşkilatı`ndan Taziye Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde Mustazaf Der Şube Başkan yardımcısının katledilmesiyle sonuçlanan saldırılara herkesimden tepkiler, gelmeye devam ediyor. Birçok sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ve kanaat önderleri Batman Mustazaf-Der`i ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu ve yapılan bu saldırıyı kınadı.

İl Başkanı Murat Güneştekin, Milletvekili adaylarından Ziver Özdemir ile Ayhan İsen ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in ağabeyinin de aralarında bulunduğu AK Parti heyeti Saat 09.30`da Mustazaf Der`e taziye ziyaretlerinde bulundu.

Ziyarette Yüksekova`da yaşanan olayı ve devamındaki gelişmeleri Ubeydullah Durna`nın şehid edilmesi, defnedilmesi ve taziye ziyaretlerinde yaşanan saldırıları anlatan Mustazaf Der Başkanı Abdurrahman Cens, 2006`dan beri Mustazaf-Der şubelerine 50`ye yakın saldırı olduğunu, buna rağmen çatışma taraftarı olmadıklarını ancak bıçağın kemiğe dayandığını ifade etti.

Cens, konuşmasında STK, siyasi partiler ve kanaat önderlerinin insiyatif alıp, BDP-PKK çizgisinin dilleri ve duruşlarını düzeltmeleri için baskı yapmaları gerektiğinin altını çizdi. 90`lı yıllarda da aynı sürecin yaşandığını ve çatışmaya zemin hazırlayıp barış tekliflerine kapıları kapattıklarını hatırlattı. Bugün de STK ve kanaat önderlerinin insiyatif almaları gerektiğini belirten Cens, BDP (PKK) çizgisinin dillerini ve duruşlarını netleştirmeleri gerektiğini söyledi.

Asıl çağrı saldırgan tarafa yapılmalı
Kendilerine yönelik yapılan sağduyu çağrılarına da değinen Cens, kendilerinin bugüne kadar sağduyu ve aklıselimle hareket ettiklerini ve bu pozisyonlarını koruduklarını ancak asıl çağrının saldırgan tarafa yapılması gerektiğini kaydetti. 2006`dan beri Mustazaf Der şubelerine saldırılar olduğunu ve bugüne kadar sabrettiklerini belirten Cens, "Son olaydan bu yana bir hafta geçti. Biz hala toplumun inisiyatif almasını bekliyoruz. Eğer tersi olsaydı ve BDP/PKK taraftarı biri öldürülseydi onlar ne yapardılar bekler miydiler? Toplumumuz bunu değerlendirsin" şeklinde konuştu.

Bu fitneyi körüklüyorlar
Ziyaret sırasında söz alan Milletvekili adayı Ziver Özdemir, "Allah sabır versin, bu bir süreçtir, bir musibettir, Allah selamet versin, Allah bu ateşi söndürsün." Temennilerinde bulunduktan sonra; Bütün bu süreçleri, tüm iftiraları bu zulümlerin hepsine şahit olduklarını ve anlatılan görüşlerin hepsine katıldıklarını söyleyen Özdemir, "Bütün bu süreçteki iftiralara şahid oluyoruz. Müslümanlara düşen bu tuzağa düşmeden biraz daha metanetli biraz daha sabırlı olmaktır. Yani bu memlekette bir fitne var, bu fitneyi körüklüyorlar, Bu süreçleri hep birlikte yaşıyoruz. Hani biraz önce anlattığımız bütün olayları bütününü bu şekilde ya televizyonda ya gazeteden ya da dostlardan duyuyoruz. Müslümanlara düşen biraz daha sabır ve metanet biraz daha aklıselimdir" ifadelerini kullandı.

Sizin acılarınızı duygularınızı hepsini birebir paylaşıyoruz
Yüksekova`da yaşanan ortamı anlattığınızda az çok kendisinin de o ortamı yaşıyormuş gibi bir psikoloji içine girdiğini dile getiren Özdemir, "Çünkü ben yaşadım Batman merkezinde yaşadım 2009`da bunları yaşamadık değil yani karşımdaki insanda inanç özgürlüğü yok. Yani bir tane ateisti kendisine rehber gören bir zihniyetten rahmet beklenemez şefkat beklenemez." dedi.

Bunları yapanların azınlık olmalarına rağmen çoğunluğa tahakküm kurduğunu ifade eden Özdemir, "Kendilerine göre propaganda ağı kurmuşlar. Biz şu anda Batman`ın herhangi bir yerinde ufak bir hareketi çok abartarak anlatıyorlar ve insanları bu yalanlara inandırıyorlar" diye konuştu.

Bugüne kadar Müslümanların oynanan oyuna, tezgâha gelmediğini ve bunu takdirle karşıladıklarını ifade eden AK parti heyeti son olarak, "Allah sabır versin. Hem ailesine hem Müslümanlara sabır versin. Sizin acılarınızı duygularınızı hepsini birebir paylaşıyoruz. Bize yapılmış gibi. Bundan sonraki süreçte Müslümanlara düşen biraz daha sabır ve metanet biraz daha aklıselimdir." dediler.

Veysi Demir, M.Salih Özcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir