• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mektup Ve Yusufi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mektup öyle bir iletişim aracıdır ki dışarıda olan için pek kıymeti yoktur. Ama Medrese-i Yusufiye’deki Mustazaf’lar hariç. Yusufiye’ye gelen bir mektup tüm koğuş dostlarını çok sevindirir.
 

Günümüzde internet, cep telefonları ve hatta 3G’li görüntülü iletişim araçları bulunmaktadır. Ama maalesef Yusufiler kullanmıyor bu teknolojiyi. Daima koğuşun kapısında bekler “acaba bugün postacı buraya da uğramaz mı?” diye. Daima o kapıda bekler. Postacı gelince de; “Bana mektup var mı, bana mektup var mı?” diye yükselen haykırışları hücrelerin boşluğunda uzun uzun yankılanır. Yani bu. Bir Mustaz’af’ın bir Mazlumun yüzünü güldürür, içini aydınlatır.
 

Ey suskun Mektup! Konuşsana. Hücrelerinde yankılanan ses yüreğimi parçalamakta. Ey Yusufi ağabeylerimin yüzünü güldüren, içini aydınlatan Mektup; sanki kıymeti bilinmeyen bir kağıt parçasısın. Senin değerini ancak onlar anlar. Git git ve zindanın en ücra köşesinde duran yalnızlığı sil, parçala, yok et. Çünkü, sen bir Mü’min’den gelen selamsın.
 

Ey bana mektup var mı yok mu diyen Mazlum ve Mustazaf’lar üzülmeyin gevşemeyin şüphesiz Allah sizinle birlikte.
Ey Şehadet aşkıyla yanıp tutuşan Medrese-i Yusufi’ye de bulunana Ağabeylerim sizin gayeniz mektup beklemek midir?Hayır ise dinleyin Allah’ın şu ayetlerini:
 

“Mü’minler de öyle erler vardır ki Allah’a verdikleri sözde sadık kaldılar. Onlardan kimi Allah yolunda şehit olmak suretiyle sözünü yerine getirdiler. Kimi de şehit olmayı bekliyor. (Ahzab-23) Allah hepinize sabır versin.
Tüm Medrese- i Yusufi’ye de bulunan Mustaz’af ağabeylerime hasseten, Mustafa Yetiş ağabeyimi Allah’ın selamını gönderiyorum. Esselamu Aleykum Ve Rahmetullah…

 

Hüseyin İlanlı / Kahta - Yaş: 14

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber. com. tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir