• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Aydınlığa Varmak Karanlıktan Geçer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nedir Karanlık? Bir anda ortadan kaybolmak mı veya saklanmak mı yahut korkmak mı veyahut bir bitiş mi yoksa yeni başlangıçlara gebe bir zaman dilimi mi?
 

Karanlığın bir kayıp anlamına geldiğine inanan insanlardan mısın? O halde dinle!
Karanlık kaybolmak anı değil belki yeniden ortaya çıkabilmek için koşulların elverdiği sürece beklemektir. Kim bilir belki de saklanmak olduğuna inananlardansın ama karanlık, ben buradayım, ben saklanmıyorum, gizlenmiyorum, ayan beyan ortadayım fakat sen beni göremiyorsun demek. Karanlık saklanmakla örtüşmez.
 

Karanlık, her zaman diliminde, nerde olursa olsun kendini hep izhar etmiştir. Fakat bunu anlamayanlar olmuştur.
Korkmak mı diyecektin? Hayır, sana katılmıyorum. Belki aynı harflerle başlıyor diye ‘`Budur işte``diyeceksin fakat o da değil. Her neyse bırakalım bu kelime etimolojisini. Karanlık; tam tersine çok yiğit ve merttir. Mertlik bile mertliğinden utanır. Niye biliyor musun?
Karanlıkta geçirilen zaman dilimi günahların ve çirkefliğin taban yaptığı bir an. Ama buna rağmen o dimdik ayakta durup o çirkeflik yapanların üstüne bir kara kartal gibi, göğsünün gere gere kanatlarıyla şahlanarak hiçbir şekilde tolere tanımadan çullanıyor. Hiçbir şekilde kaçmıyor bilakis o çirkeflikler arkasına bile bakmadan tozu dumana katarak dört nala koşup kurtulmaya çalışıyorlar. Fakat bir gün mutlaka boğulacaklar.
Belki de diyeceksin ki karanlık, aslında bir bitiş ve yok olma sürecidir. Ama buna da katılmıyorum.
Yok oluş, İnsanın dünyaya geldikten sonra, yaşayıp öğrenerek hayatını devam ettirip en nihayetinde ölmesidir, bu dünyada. Fakat diğer gözlüğü takınca aslında bunun yeni bir başlangıç olduğunu görürüz değil mi? İşte aynen bunun gibi karanlık geleceğimize yönelik sağlam adımlar atabilmemiz, sağlam kararlar verebilmemiz için verilen karar anıdır. Aslında karanlık, karar anıdır. Dedik ya öldükten sonra yeni bir hayat, ama iyi-ama kötü fakat yeni bir sayfa kendi hayatımızda…
 

Buna bağlı olarak yeni sayfayı açabilmemiz için beklediğimiz salon da yani kabir de karanlıktır. Başta da dediğimiz gibi karanlık, kaybolmamaktır, saklanmamaktır, korkmamaktır ve bitiş de değildir. Zaten bu saydıklarımız bu bekleme salonun kendine has istidatlarıdır. Kayıptır deriz fakat herkesin içindedir. Saklanır deriz, oysa ki gözümüzün önünde aşikardır. Korkaktır deriz fakat o hepimizden daha cesaretlidir. Kim olursa olsun onu kabul eder. katili, hırsızı, zaniyi…
Bitiştir deriz fakat biliriz ki o karanlığa girmeden ihya olmak imkansızdır. Mutlaka o karanlığı gördükten sonra yeni başlangıçlar olacağına inanırız.
 

Sadece kabir de mi bu böyledir? Hayat kabristanlarını unutmayalım. Kimi zaman boş bir oda, kimi zaman boş bir sokak, kimi zaman yalnız kalmak, kimi zaman sessiz kalmak…
 

Bunlarda bizim yaşam kabristanlarımızdır. Yani kararlar verebilmek için, sağlam ve sıhhatli adımlar atabilmemiz için mutlaka içine gireceğimiz kabirlerdir.
İşte, bundan dolayı aydınlığa varmanın yolu karanlıktan geçer.

 

Müzekker / Kahta - Yaş: 18

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber. com. tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir