• DOLAR 34.268
  • EURO 37.437
  • ALTIN 2919.388
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.


ÖZGÜR HABER: DİYARBAKIR VE ŞANLIURFA, ÇİN İLE REKABETE HAZIR
Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, yeni teşvik yasasının yürürlüğe girmesi ve ajansın son 2 yılda sağladığı hibe krediler ile yatırımcılara verdikleri danışmanlık hizmeti sonucu Diyarbakır ve Şanlıurfa`nın, Çin ile rekabet edecek düzeye geldiğini söyledi.


Sigortacılar Tek Çatı Altında
Diyarbakır Sigortacılar Derneği`nin açılışı yapıldı. 2011 yılında Diyarbakır`da kurulan Sigortacılar Derneği (DSD)`nin hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan DSD Başkanı Abdulgafur Turkay, hedeflerinin tüm sigortacıları tek çatı altında toplamak olduğunu söyledi.


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: VİCDANI OLAN YAPMAZ
Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Mübarek Ramazan ayı öncesi kentteki esnafları zam yapmama konusunda uyardı. Ebedinoğlu, `` Hiç kimse Ramazan ayını fırsat bilip vatandaşı mağdur edecek zamlar yapmasın. Belediyeler sık sık fiyat denetimi yapmalı. Vatandaşlarımızda alış verişlerinde mutlaka fiyat tarifesi istesin `` dedi.


Diyarbakır`da Yandaş-Candaş Medya Yok
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyet başkanı Veysi İpek, Türkiye`de salt resmi ilan almak için çok sayıda gazete çıktığını bunun yanlış bir uygulama olduğunu belirterek, gazeteler gücünün okurdan alması gerektiğini söyledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir