• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`da yayın yapan bazı gazete öne çıkan haber başlıkları şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: Mustazaflar Hareketi İstişare Toplantısı Yapıldı.
Kapatılan Mustazaf-Der`in Van Şube Başkanı Avukat Mehmet Mehdi Oğuz ve Başkan Yardımcısı Avukat Rasim Saygın Mustazaflar Hareketi konusunda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üye ve yöneticilerini bilgilendirdi.
27 Mayıs`ta Diyarbakır İstasyon Meydanında \"Ahde Vefa Mitingi\"nde ilan edilen Mustazaflar Hareketi, sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyelerine hareketin amacını ve nelerin yapılabileceğini anlatmaya devam ediyor. Kapatılan Mustazaf-Der Van Şube Başkanı Avukat M. Mehdi Oğuz ve Başkan Yardımcısı Avukat Rasim Saygın da Van`daki bazı sivil toplum kuruluşlarının üye yöneticilerine yönelik Mustazaflar Hareketi hususunda bilgilendirme ve istişare toplantısı yaptı.

 

Konteynır Kentlerde Neler Yaşanıyor?
Geçtiğimiz günlerde Vizontele konteyner kentinde yaşanan olaydan sonra tekrar gündeme gelen konteynır kentleri dolaştık. Konteynır kent sakinleri su kesintileri başta olmak üzere birçok sorunu yaşamaya devam ettiklerini belirtiler.

 

BÖLGE GAZETESİ: Doğar: \"Kaya ile ilgili görüntüler montajdır\"
Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, başkan yardımcıları ve belediyedeki bazı müdürlerle birlikte gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Başkan Vekili Abi, belediyenin çalışmalarının devam edeceğini söylerken, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar ise tutuklanan Belediye Başkanı Bekir Kaya ile ilgili basında yer alan görüntülerin montaj olduğunu ifade etti.
Van`da Sel: 10 Ev Yıkıldı, 3 Yaralı
Van`ın Saray İlçesi Keçikaya Köyü`nde aşırı yağışlardan dolayı Afat Deresi`nin taşmasıyla 3 kişi sel sularına kapıldı.

 

VAN SESİ: Tanış Ailesine Ziyaret
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Ünseli Belediye Başkanı İshak Polat, Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, başkan yardımcıları, ve bazı partililer, PKK terör örgütü üyelerince kaçırılan Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış`ın ailesini ziyaret ettiler. Tanış`ın ailesini ziyaret eden AK Partililer, geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

 

ŞEHRİVAN GAZETESİ: Köy Korucuları Toprağa Verildi

Van`ın Bahçesaray ilçesinde PKK saldırısı sonucu şehit olan 2 korucu kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sel Bu Kez Van`ı Vurdu!

Van`ın Saray ilçesine bağlı Kapıköy ve Keçikayası köylerinde akşam saatlerinde bastıran aşırı yağışın neden olduğu selden dolayı 3 kişi yaralandı.

 

DOĞU ANADOLU: Saray`ı Sel Vurdu
Saray ilçesinde sel sularına kapılan 3 kişi son anda kurtarılırken, büyük maddi hasar meydana geldi. Saray ilçesine bağlı Keçikaya köyünde etkili olan aşırı yağışlardan dolayı Afat Deresi taştı. Derenin taşmasıyla Keçikayası Köyünden üç kişi sele kapıldı. Sele kapılan üç kişi son anda kurtarıldı.

Ekmek Nimettir Çöpe Atılmaz
TESK, yaklaşan Ramazan öncesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`na \"Ekmek nimettir, çöpe atılmaz\" başlığıyla ortaklaşa kampanya yapmayı önerdi.(Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir