• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
8 Bin 372 Bin Srebrenitsa Şehidi Ankara`da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA- Sırplar tarafından 11 Temmuz 1995`te Srebrenitsa`da şehit edilen 8 bin 372 kişinin anısına Keçiören Belediyesi tarafından Aliya İzetbegoviç Parkı`nda bir anma töreni düzenlendi. Düzenlenen ``Srebrenitsa Soykırımı Şehitlerini Anma`` törenine, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bosna Hersek Büyükelçiği Müsteşarı Sabit Subasic, Genç Boşnaklar Derneği Başkanı Enisa Kezo ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Sırplar tarafından 11 Temmuz 1995`te Srebrenitsa`da katledilen 8 bin 372 kişinin anısına düzenlenen program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Okunan Kur`anı- Kerim`den sonra Belediye Başkanı Mustafa Ak, törende yaptığı konuşmada, Bosnalı şehitler adına anıt yapacaklarını belirterek, ``Yapılan bu insanlık suçunun unutulmaması adına Aliya İzetbegoviç Parkı`nda anıt yapacağız. Buradaki 8 bin 372 ayakkabıda öldürülen şehitleri temsil ediyor`` dedi.

 

Yaşananların bir soykırım olduğunu, dünyanın bu soykırımı tanıması gerektiğini dile getiren Ak, soykırım suçlularının cezalandırılması gerektiğinin altını çizdi.

 

Büyükelçilik Müsteşarı Sabit Subasic ise Müslüman oldukları için öldürdüklerini vurgulayarak, \"Avrupa`da küçük bir grup olarak güçsüzdük, onlar güçlüydü. Bunları asla unutmayacağız`` ifadelerini kaydetti.

 

Daha sonra, Genç Boşnaklar Derneği tarafından Belediye Başkanı Mustafa Ak`a plaket takdim edildi. Bosnalı şehit annelerinin yaptığı ``Srebrenica Çiçeği``nin satışının da yapıldığı anma etkinliği, 8 bin 372 kişiyi temsil eden balonların uçurulmasıyla sona erdİ.

Bu haberler de ilginizi çekebilir