• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Karma Eğitim Ucubesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 252. hafta basın açıklamasında Kayalıpark Meydanı`nda buluştu. Açıklamayı platform adına Fatih Altınparmak okudu. Altınparmak açıklamasında eğitim-öğretimdeki eksiklikleri gündeme getirdi.

12 yıllık kesintili ve 8 yıllık kesintisiz eğitime değinen Altınparmak, "Sonu kesintili 12 yıllık zorunlu eğitim ise kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitimin üzerine bina edildi. Eskisi gitti yeni urbalarıyla eskisinin devamı geldi. Büyük reform vaatleriyle gündeme getirilen sonu kesintili başı kesintisiz 12 yıllık zorunlu eğitim 4+4+4 adıyla yeniden vizyona sürüldü. Adı baskı ve zulüm ile özdeşleşmiş 8 yıllık kesintisiz eğitime bir 4 yıl daha ekleyerek reform diye sunuldu. Bu reform paketi incelendiğinde neyi reform etmiş, nerede değişiklikler yapmış anlamak gerçekten çok zor. Allah`ın emrine uymak için örtünmek isteyen kızlarımız bu zulümle karşı karşıya kalmışlar, zorunlu bir zulme uğratılmışlardır. 12 yıllık kesintili zorunlu eğitim uygulaması bu zulme bir 4 yıl daha eklemiştir. Kızlarımız buluğ yaşından 18 yaşına kadar zorunlu olarak Allah`ın emrine değil bu uygulamayı yapanların emirlerine uymak zorunda bırakılmaktadırlar. Zulmün süresinin uzatılması ve alanının genişletilmesi reform mudur acaba?" dedi.

Halkımızın Umutları Siyaset Malzemesi Olarak Sömürülmekte midir?
İmam Hatiplerin orta kısımlarının açılması, seçmeli siyer ve Kuran-ı Kerim derslerinin konulmasının güzel gelişmeler olduğunu belirten Altınparmak, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Fakat gönüllere şifa veren bir gelişme de değildir. Beklentileri karşılamaktan çok uzaktır. Halkımızın umutları bir siyaset malzemesi olarak sömürülmekte midir? İnsanların inançlarını özgürce ilan edip bu inançlarının gereklerini hür olarak yapabilmeleri en tabi hakları ve Allah`a karşı sorumluluklarıdır. Bu sorumlulukları yerine getirmek kulluğumuzun en vazgeçilmez gereğidir. Ve hiçbir insandan bu hak ve sorumluluklarından vazgeçmesi talep dahi edilemez. Böyle bir şeyin talebi hatta zorunlu olarak uygulatılması katmerlenmiş bir zulüm olarak ortaya çıkmaktadır."

Karma Eğitim Ucubesi
Karma eğitimi de eleştiren Altınparmak, "Okullarda cinsiyet farkını gözetmeden, karma eğitim ucubesini çözmeden, sağlıklı bir eğitim verebileceğinizi mi zannediyorsunuz? İnsan fıtratına aykırı, yaratılışın gereklerine muhalif olan bu baskıcı rejim uygulamasından hala vazgeçmeyecek misiniz? Müslüman halkımız bu uygulamanın zararlarını görüp bundan muzdarip olduğu halde hangi gerekçelerle bu uygulamayı yapmakta ısrarcısınız? Ne oluyor da körün bile görebileceği bu gerçeği hala göremiyorsunuz? Bilinmelidir ki gerçekleri gördüğü halde onun gereklerini yerine getirmeyenler gerçeği göremeyenler kadar kördürler. Böyle bir körlüğün tedavisi de mümkün değildir. Biliniz ki hiçbir gerekçe zalimi haklı çıkaramaz, zulme sebep olamaz." şeklinde konuştu. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir