• DOLAR 34.288
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2917.089
  • ...
Çocuğun Ölümü BTO ile Yerel Basını Karşı Karşıya Getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- 28 Haziran 2012 tarihinde bazı yerel gazetelerde \"Grip hastalığı şüphesi ile Batman Çay Mahallesinde bulunan 7 Nolu Sağlık Ocağına Zübeyde Erek tarafından getirilen 2 yaşındaki A.E sağlık ocağı personeli tarafından yapılan iğnenin ardından kısa sonra hayatını kaybettiği iddia etmişti. Haberler üzerine Batman Tabip Odası yazılı açıklama yaparak basına sitemde bulunup gerekli araştırma yapılmadan yargısız infaz yapıldığını belirtti.

Bu açıklamaya karşı cevap veren yerel basın Batman Tabip Odasını suçlu aramak ve basını hedef göstermekle suçladı.

Basın toplantısı düzenleyen Batman Tabip Odası, sağlık çalışanların haklarını koruyup savunduğu kadar sağlık hizmetini alanların haklarını da aynı oranda savunduklarını ileri sürerek, yerel basından daha sorumlu bir dil kullanmasını ve yerel basının konuyu araştırmadan haber yaptığı iddialarını tekrarladı.

Toplantının ileriki dakikalarında gazetenin ismini vermek istemiyorum diyen Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Demir, toplantının başında kendisiyle ilgili haberleri yapan bir gazetenin ismini verdiği için basının ilgili gazeteyi hedef gösteriyorsunuz suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Batman Tabip Odası, yerel gazeteleri araştırma yapmadan haber yapmakla suçlayan yazılı açıklamasının arkasında durduğunu basın toplantısında teyit etti. Olaydan sonra ilgili hekimi çağırıp durumu sorup öğrendiklerini belirttiler. Ancak gazetecilerin sorusu üzerine aileyle görüşmediklerini söylediler. Gazetecileri araştırma yapmamakla suçlayan tabip odası sadece doktorla konuşup evladı ölen aileyle konuşmaması suçladıkları duruma düştüler yorumlarına yol açtı. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir