• DOLAR 34.272
  • EURO 37.404
  • ALTIN 2922.006
  • ...
Moskova`daki Dünya Medya Zirvesi Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RUSYA- Rusya`nın başkenti Moskova`da düzenlenen Dünya Medya Zirvesi sona erdi. Zirvede, medyanın gelişen teknolojiye karşı nasıl yapılanması gerektiği sorgulandı.

 

İki gün süren zirvede söz alan konuşmacılar, teknolojik gelişmenin özellikle yazılı medyanın ve haber ajanslarını gereksiz hale getirip getirmeyeceği, bu yeni gelişime karşı nasıl ayak uydurulması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

 

Dünya medyasının önde gelen kurumlarının katıldığı toplantıda konuşmacılar, güvenilir habere her zaman ihtiyaç olduğunu belirterek, yeni dönemde geleneksel gazetecilik refleksine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olacağına, ancak medya kurumlarının da teknolojik gelişime mutlaka ayak uydurması gerektiğine dikkati çektiler.

 

Toplantıda, haber ajanslarına ve gazetecilik yeteneklerine özellikle bu dönemde daha fazla ihtiyaç duyulacağı vurgulanarak, özellikle haber ajanslarının en büyük sermayesinin marka değeri ve geçtiği haberin doğruluğuna yönelik kamuoyundaki algının olduğunun altı çizildi.
İki gün süren toplantıya 102 ülkenin 213 basın kuruluşundan 300`den fazla temsilci katıldı. 2014 yılındaki zirvenin ev sahipliği için Bahreyn`in başvurdu. Bu konudaki kararın isedaha sonra yapılacak danışmalar sonunda verilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir