• DOLAR 34.242
  • EURO 37.389
  • ALTIN 2928.632
  • ...
`Uçakta Füze veya Başka İze Rastlanmadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağının parçalarında füze ya da başka bir ize rastlanıp rastlanmadığı yöndndeki soru üzerine, ``Şu ana kadar rastlanmadı, incelemeler devam ediyor`` dedi.

Sivas`ın Zara ilçesine bağlı Şerefiye beldesinde düzenlenen 17. Şerefiye Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali`ne katılan Yılmaz, programın ardından basın mensuplarının Suriye tarafından düşürülen Türk uçağıyla ilgili sorularını cevapladı.

Düşen uçakla ilgili Genelkurmay Başkanlığı`nın gereken açıklamayı yaptığını anımsatan Yılmaz, ilk gün ne açıkladılarsa bugün de gelinen noktada aynı şeyi söylediklerini belirterek, ``Elimizdeki bilgi ve belgelere göre milletimize hangi bilgiyi verdiysek o doğru`` dedi.

Bir basın mensubunun ``Uçağın füzeyle vurulduğu söylendi, uçağın motorunun isabet aldığı, motorun sağlam çıktığı söyleniyor`` ifadeleri üzerine Bakan Yılmaz, ``Şu anda üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bizim söylediğimiz husus; uluslararası sularda uçağımız vuruldu. `Bu, Suriye`nin, uluslararası hukuku ihlalidir` diyoruz`` ifadelerini kullandı.

Yılmaz, ``Çıkan parçalarda füze ya da başka bir ize rastlandı mı?`` sorusunu şöyle cevapladı:
``Şu ana kadar rastlanmadı, incelemeler devam ediyor. İlave parçaları da çıkaracağız. Bazılarını çıkardık. Ama inşallah o da çıktığında bilin ki bu millete en doğru, en güvenilir bilgi verilecektir. Yine yapılan incelemeler sonunda Genelkurmay Başkanlığımız gereken açıklamayı yapacaktır.``
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir